Adana'da 3 FETÖ'cünün cezası belli oldu!

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan farklı meslek gruplarına mensup 3 sanıktan 2'si, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl 10'ar ay, diğeri ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da 3 FETÖ'cünün cezası belli oldu!
Adana'da 3 FETÖ'cünün cezası belli oldu!
GİRİŞ 12.03.2024 10:10 GÜNCELLEME 12.03.2024 10:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar A.K, A.Ö. ve Ş.K. ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında mütalaasında, sanıkların örgüt elebaşının talimatı sonrası Bank Asya hesaplarında olağan dışı artış yaşandığını, FETÖ'nün yayın organlarına abone olduklarını ve örgütsel sohbet toplantılarına katıldıklarının tespit edildiğini belirtti.

Sanıkların FETÖ'nün "mahrem imamlar" ile görüşme kayıtlarının olduğu ve haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçu kapsamında yasal işlem yapılan ve cezaevinde bulunan kişilerin ailelerine para aktarılması eyleminde bulunduklarının belirlendiği kaydedilerek, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmaları istendi.

Haklarındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanıklar, örgüt üyesi olmadıklarını ve örgüt üyelerine para aktarmadıklarını öne sürerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan sanıklar A.Ö. ve Ş.K'yi 5 yıl 10'ar ay, A.K'yi ise 5 yıl hapis cezasına çarptırarak, mevcut hallerinin devamına da karar verdi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ödül versen bu kadar değerli olmazdı savcıları hakimleri kutluyorum
    Cevapla
  • Ali kul 1 ay önce Şikayet Et
    Tabii ki haksız yere ceza verildi,doğu Perinçek eş cumhurbaşkanı oldu,onun talimatıyla ehli sünnet Vel cemaati bitirmeye yemin ettiler.Cemaatte varsa takke,tesbih ve sarık vardır,silah dedikleride misvak ve kalem olmalı,bunca masumun hakkına girdiniz,Allah sizi kahretsin.
    Cevapla
  • Cumhurun avukatı 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar akıllanmaz azılı vatan hainleridir Yabancı istihbarata kendilerini iyice kullandırırlar ve yerli ve milli güçlere saldıran ABD
    Cevapla
  • Vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    Ali seni de bildiğin gibi yapacak. Ahirette görüşürüz
    Cevapla
  • Ali kul 1 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar kesin konuştuğuna göre doğu Perinçek'in adamısın,sende bu işleri yapiyordun ve suçu cemaate atıyorsun,Allah bildiği gibi yapsın cümlenizi
    Cevapla
  • Cem 1 ay önce Şikayet Et
    Amerikan köpeği olmaktaki azimleri sadece istifar ettirir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak