Giriş çıkışlar kapatıldı! Bin polisle dev baskın! Çatıdan kaçmaya kalktılar...

Bursa'da uyuşturucu satıcılarına yönelik bin polisin katılımıyla insansız hava aracı (İHA) destekli düzenlenen eş zamanlı operasyonda 60 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

GİRİŞ 12.03.2024 10:18 GÜNCELLEME 12.03.2024 11:28
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 100 ara yakalamada 133 kişiye 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan işlem yaptı. Şüphelilerin uyuşturucu maddeyi temin ettikleri kişileri belirleyen ekipler, uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından, 6 Mart sabahı harekete geçen ekipler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde önceden belirlenen çok sayıda adrese 2 İHA ve dron destekli şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyona, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin de aralarında olduğu bin polis katıldı, 8 narkotik köpeği kullanıldı.

ÇATIDAN KAÇMAYA ÇALIŞAN ŞÜPHELİLER İHA'LARLA TESPİT EDİLDİ

Şüphelilerin evlerinin bulunduğu mahallelerin giriş ve çıkışları kapatılırken, sokaklar polis ablukasına alındı. Özel harekat polisleri bazı evlere, kapılarını koçbaşlarıyla kırıp girdi. Bir evin terasına çıkarak bahçeye atlayıp kaçmaya çalışan şüpheli ile yan binanın çatısına atlayan şüpheli İHA ile tespit edilerek yakalandı. O anlar kameralara yansıdı.

Operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 60 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda 5 kilo 981 gram metamfetamin, 2 kilo sentetik kannabinoid, 23 gram esrar, 3 gram kokain, 3 yeşil reçete hap, 2 terazi, tüfek, 6 tabanca, 547 fişek, ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği belirlenen 4bin 650 TL ele geçirildi.

41 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan tutuklama talebi ile adliyeye sevk edilen 60 şüpheliden 41'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişiye ev hapsi verildi. 17 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    bin polis ve ele geçen para dört bin lira masrafı kurtarmaz
    Cevapla
  • Türkiye 1 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu uyuşturucu az gelebilir ama kaç kişinin hayatını söndürür bunu böyle değerlendirmek gerekir sentetik başka şeye benzemez
    Cevapla
  • mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsini ASIN !!!!
    Cevapla
  • Çarşı 1 ay önce Şikayet Et
    En güzel ceza...Hem onların hem toplumun kurtuluşu adına...
    Cevapla
  • Tek 1 ay önce Şikayet Et
    Hepsinin mallarına el konacak direk ukenin yarısı bunu yapıyor ağır ceza verilecek ve mallarına el konacak direk
    Cevapla
  • Erzurumlu 1 ay önce Şikayet Et
    Polislerimize görevlerinde başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun.amin. yanınızdayız.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Filipinler uretenleri alanları satanları yok ediyor aynısı yapılsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı