Kasımiye'de daha önce dansöz oynatılmış

Mardin Valiliği, ''Bir Doğu Masalı Dört Mevsim'' defilesi öncesinde, bir televizyon dizisinin Kasımiye Medresesi'nin avlusunda çekilen bölümünün yer aldığı CD'yi, defile davetiyesiyle birlikte basın mensuplarına gönderdi.

Kasımiye'de daha önce dansöz oynatılmış
Kasımiye'de daha önce dansöz oynatılmış
GİRİŞ 25.09.2010 17:56 GÜNCELLEME 25.09.2010 17:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kasımiye Medresesi'nde yapılacak ''Bir Doğu Masalı Dört Mevsim'' defilesiyle ilgili hazırlıklar sürüyor.

Mardin Valiliği, bir televizyon için çekilen Asmalı Konak dizisiyle ilgili görüntülerin yer aldığı CD'yi, defile davetiyesiyle birlikte ilde görev yapan basın kuruluşlarının temsilcilerine gönderdi. CD'de, dizinin Kasımiye Medresesi'nde çekilen bölümünde, medrese avlusunda dansöz oynatılıp, içki içilen görüntüleri yer alıyor.

Kasımiye Medresesi'nde yapılması planlanan defilenin provası, medrese avlusunda gerçekleştirildi.

Moda tasarımcısı Cemil İpekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyede hazırlanan kıyafetlerin yanında şimdiye kadar sergilemediği şapkaları, terlikleri ve şalvarlarını da görsel zenginlik katmak için defilede sergileyeceğini belirterek, ''Defileden sonra herkes beni daha iyi anlayacak. Unutulmaya yüz tutmuş Mardin ve Mezopotamya giysi kültürünü diriltmeye ve yeniden moda dünyasına kazandırmaya çalışıyoruz. Defilenin olumlu yönde dünya gündemine oturacağına inanıyorum'' dedi.

Kadife, pazen, tülbent ve yöreye ait kumaşlarla yöredeki birçok inanışın etnik desenlerinin yer aldığı giysilerin 30'u kadın, 15'i erkek 45 manken tarafından podyuma taşınacağını ifade eden İpekçi, şunları söyledi:

''Mardin'deki bu defilede aslında vurgulamak istediğim, Mezopotamya'nın ve Anadolu'nun ne kadar bereketli bir yer olduğudur. Asırlardır çeşitli inanışların ve farklı dillerin konuşulduğu bu topraklar, insanların birbirleri ile savaştığı zamanlarda bile din, dil, ırk ayırt etmeden üzerinde yaşayan tüm insanları sadece evrenin bir parçası oldukları için kucaklamıştır.''

Hazırlıkları devam eden defilenin koreografisini Yasin Soy üstleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • bay ciddi 13 yıl önce Şikayet Et
    sırf valiyi düşürmek için bu çaba..ya rektör ve sekreteri ?. ordaki stk lar sırf valiyi devirmek için böyle davranıyorlar.o medresede daha önce neler yapıldı sesleri çıkmadı bu STK ların.ayrıca mardin artuklu üniversitsi de zinciriye medresesini alıp medrese dışında her şeye çevirdiler. ve burada bulunan mescidi meşkhaneye çevirdiler.üstelik zinciriyede bulunan türbenin tam karşısında bulunan bu mescidden çıkan müzik sesi türbedeki şahsı rahatsız ederken,rektör ve genel sekreteri her akşam zinciriyede kuş sütü eksik masada eğlenirken bu stk lar uyuyormuydu?
    Cevapla
  • MÜMİN SEÇİM 13 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK NORMAL. Sultan Ahmette çırılçıplak gezenler ,medresede defile yapan , memlekette genelev , içki işi yapıp vergisini veren , bu sisteme göre bu yapılanları kutsal sayan var. bu sistemi yöneten, bu sistemi yönetmesi için ona oy veren halk var . şimdi kimse çıkıp bağırmasın bunlara .herkes aynada kendine bağırsın .aklını başına alsın biz ne istrsek ALLAH onu bize nasip eder.ALLAHı razı edecek nizamıda ALLAH belirler onu hakim kılınca pislik ortadan kalkar ama bunu yapcak insanlara ihtiyaç var. uyanın ey müslümlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik