Doğu Anadolu'da en soğuk gece

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 26 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Doğu Anadolu'da en soğuk gece
Doğu Anadolu'da en soğuk gece
GİRİŞ 17.12.2012 11:15 GÜNCELLEME 17.12.2012 11:15

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve soğuk hava etkili oluyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 26, Erzurum'da eksi 21, Ağrı'da eksi 17, Ardahan'da eksi 15, Iğdır'da eksi 8 ve Erzincan'da eksi 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars'ta eksi 8, Ardahan ve Erzurum'da eksi 7, Ağrı'da eksi 6, Iğdır'da sıfır, Erzincan'da ise 2 derece olması bekleniyor. 

Kar yağışı nedeniyle Erzurum kent merkezinde belediye ekipleri, kar ve buzla mücadele çalışması başlattı. Soğuk hava nedeniyle çatılarda buz sarkıtları oluştu. Bazı ev, iş yerleri ve araçların camları ise buz tuttu. 
Bölgede kar kalınlığı Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 65, Sarıkamış ilçesinde 50, Palandöken Kayak Merkezi'nde 45, Ağrı'da 25, Erzurum'da 15, Kars'ta 9 ve Ardahan'da 7 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışından dolayı Erzurum'da 25, Ağrı'da 83, Iğdır'da 24 olmak üzere toplam 132 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İran'dan gizli toplantı
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!