İşte ANKA'nın ilk gece uçuş görüntüleri!

Türkiye'nin insansız hava uçağı ANKA'nın ilk kez gece test sürüşü görüntüleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 26.02.2013 17:22 GÜNCELLEME 26.02.2013 18:02
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Terörle mücadelede kritik öneme sahip hava aracının 18 saat 7 dakika süren gece test uçuşu ilk kez görüntülendi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'nin (TUSAŞ) geliştirdiği, 30 Aralık 2010'dan beri uçuş testlerine devam edilen ANKA son olarak 20 Ocak 2013 günü uçtu.

'C4defence' dergisinin yayınladığı görüntülere göre, 18 saat 7 dakikalık bir uçuş gerçekleşti. Daha önce gündüz test uçuş görüntüleri yayınlanan ANKA'nın son uçuşunda ilk kez gece görüntüleri ortaya çıktı. Bu testte gündüz uçuşlarının yanı sıra gece şartlarında kalkış ve inişi de içermesi gerekiyordu.

Ekipler saat 03.00 da Sivrihisar'daki uçuş pistine geldi. Sabah saat 05.00 da ANKA'ya enerji verildi. Ancak sis nedeniyle 06.00'daki uçuş saat 09.00'a kadar ertelendi. Sabah saat 09.08'de havalanan ANKA, önce 200 kilometrelik iletişim menzil testi için Konya'ya yöneldi. 13 bin feet irtifadan uçan ANKA, kuyruktan aldığı 42 knotluk rüzgârla Konya'ya ulaştı. 200 kilometrelik menzil sınırını aştıktan sonra dönüşe geçti. Bu defa 42 knotluk rüzgârı burnundan alan ANKA tekrar Sivrihisar'a geldi. ANKA uçuşunda birkaç önemli testten geçirildi. ANKA gece saat 03.15'te inişini tamamladı. 18 saat 7 dakikalık test uçuşunun ardından hangarın önüne geldi. TAİ ve 15 kişilik Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Hava Kuvvetleri ekibinin önünde durdu. Bu uçuşta ortalama saatte 16 kilogram yakıt harcayan ANKA'nın deposunda 1 saat havada tutabilecek yakıt kaldı. Gece uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Türkiye'nin insansız hava aracının piste inişi, alkışlarla son buldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 24
  • HalitBinVelit 11 yıl önce Şikayet Et
    atilla koç,a?..... ......Anka tamamen Türk yapımı? ne o çok üzülmüşe benziyorsunuz? daha dur bunlar bir şey değil? sevr anlaşması son bulsun Tankını uçağını helikopterini,gemisini tamamen kendisi yapan Türkiye petrol dahil her dalda süper güç olacak? bakalım o zaman ne yapacaksınız?..
    Cevapla
  • cemal tatar 11 yıl önce Şikayet Et
    Ampül. Edison basit bir ampülü yaklaşık 10.000 denemeden sonra yapabildi. Bazıları bir günde her tür teknolojiyi geliştirmemizi bekliyor. Saflığın bu kadarına da pes. Yavaş yavaş olur. Olacak inşallah. Kıskananlar, korkanlar da olacak.
    Cevapla
  • Tuncay 11 yıl önce Şikayet Et
    Ben Türküm... Atilla koç denen şahıs; Ben türküm sen hangi millettensin? Sen nasıl bir zihniyete sahip birisin analayamadım. Biz yaparsak seviniriz siz yaparsanız olmaz sevinemeyiz ? Eminim sen ismini bile doğru yazamadığın "süprüz" yumurtaların içinden çıkanları da birleştiremezsin.
    Cevapla
  • son osmanlı 11 yıl önce Şikayet Et
    atilla koç doğru söylüyor. geçenlerde bende demonte bir mobilyayı zor bela kurdum aynen sizin gibi çok sevinmiştim.
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    Dokunmayın Atilla Koç a hayallerinde bile yapamadıklarını hükümet çatır çatır yapıyor. Onlarda ne yapacak yerli değil neresi yerli şu parçası burdan bu parçası burdan diye atıp tutacak. Kendini teselli edecek. Tübitakdaki yapılan değişiklikleri ne bilsin oradaki Tübitak UEKAE birimini nerden bilsin. Ve bunları Türkiyenin 10 yılda sıfırdan başlayarak yaptığını kendinden önceki hiç bir hükümetten başlamış bir proje olarak devralmadığını nerden bilsin. Altay tankı cirit füzesi, göktürk uydusu , anka izin verinde adamlara biraz ağır gelsin, yine de eleştirsinler eleştirsinler ki içlerinde kalıp kabız olmasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'