Dünya tarihinin en ilginç mesleğiydi! Yastığıyla dünyayı gezdi, üstüne para kazandı

Çeşit çeşit yastıkla dünyanın çoğu ülkesini gezdiğinizi, bunun için para kazandığınızı; diplomatların da üzerinize titrediğini düşünün. İmparator Hail Selassie'nin tam da böyle bir memuru vardı. Üstelik dokunulmazdı.

Dünya tarihinin en ilginç mesleğiydi! Yastığıyla dünyayı gezdi, üstüne para kazandı
Dünya tarihinin en ilginç mesleğiydi! Yastığıyla dünyayı gezdi, üstüne para kazandı
GİRİŞ 29.09.2022 19:45 GÜNCELLEME 29.09.2022 19:45

Doğu Afrika'nın doğal kaynaklarıyla meşhur ülkesi Etiyopya'da bir dönem mutlak monarşinin sözü geçiyordu. Soyunu Hazreti Süleyman (A.S.) ile Saba Melikesi Belkıs'a dayandıran Hail Selassie de 44 yıllık iktidarında ülkedeki tek söz sahibiydi.

Meghan Markle'dan İstanbul itirafı: 'Her saniyesine değer'Meghan Markle'dan İstanbul itirafı: "Her saniyesine değer"

Ancak bir kusuru vardı ve bunu düşünmekten kendini alamıyordu. İmparator, boyunun kısa olmasının iktidarını lekeleyeceği inancındaydı. Fotoğraf makineleri ise onun en büyük kabusuydu.

Hail Selaisse'nin gençliği

Yabancı liderlerin yanında kısa görünmektense fotoğraf çektirmemeyi tercih ederdi. Bu sebeple o dönemde "lüks", günümüzde de oldukça "ilkel" sayılabilecek bir yönteme başvurdu.

Türk prenses Hande Macit sır gibi sakladığı gerçeği açıkladı: 'Tanıştıktan iki hafta sonra...'Türk prenses Hande Macit sır gibi sakladığı gerçeği açıkladı: "Tanıştıktan iki hafta sonra..."

Krallığının ilk yıllarında sadece kendisinden emir alacak bir yastık memuru atadı. Şanslı memurun koşulları ise, ülkedeki diğer memurların koşullarından çok daha farklıydı.

KRAL'IN KALBİNE GİDEN YOL YASTIKÇIDAN GEÇİYOR

İmparator Hail Selassie, Avrupa'ya; Afrika'ya ve dünyanın diğer bölgelerine yaptığı tüm seyahatlerde yastık memurunu bir an olsun yanından eksik etmedi. Uçakta, özel araçta; hatta konaklanacak otelde dahi yastık memuru Kral'ın ensesindeydi. 

Hail Selaisse ve ailesi

İşini hakkıyla yapan bir memurdu. Gidilecek ülkede büyükelçiyle temas kurar, koltuk boyutlarını öğrenirdi. Eğer Kral'ın oturacağı koltuk büyükse, -Hail Selassie'nin ayağı yere değmeyeceği için- daha büyük bir yastığı yanına alır, eğer koltuk küçükse valizine küçük bir yastık koyardı.

Bürokratlar da yastık memuruna sonsuz saygı duyuyordu. Kral'la temas kurmak, Kral'dan yeni görevler almak isteyen herkes yastık memurunun gönlünü ediyordu. Bir nevi, Selassie'nin anahtarı yastıkçıdaydı. 

YASTIKÇI YAŞLANINCA...

Etiyopya tarihinde özel yeri bulunan Hail Selassie, İtalyan işgali sırasında yıllarını sürgünde geçirmiş; sonraki yıllarda Habeş coğrafyasına geri dönüp kuşatmayı kırmıştı. Kral'ın yastıkçısı ise sürgünde bile yanındaydı.

Hail Selaisse ülkesine gelen heyeti yastık üstünde karşılarken

Ancak Selassie'nin uzun iktidarı, onu da yaşlandırdı. Hükümet de yastıkçıyı ömrünün geri kalanında birim amirliği görevine getirdi. Artık yastıkçıbaşıydı. Hail Selassie'ye darbe yapıldığı 1974'e kadar bu görevini sürdürdü.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir