Erdoğan’dan 'Lozan'mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 93. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erdoğan’dan 'Lozan'mesajı
Erdoğan’dan 'Lozan'mesajı
GİRİŞ 24.07.2016 11:36 GÜNCELLEME 24.07.2016 11:36
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aziz milletimiz, kendi seçtiği temsilcileri eliyle kullandığı iradesine yöneltilen her türlü darbe teşebbüsüne karşı kurtuluş mücadelesi ruhuyla, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde cevap vereceğini yaşanan son hadiselerle bir kez daha göstermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınladığı mesaj şöyle:

“Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 93. yıl dönümüdür. Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zafer, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanına taşınarak tescil edilmiştir. Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir. Lozan Antlaşması’nın içeriği, bu anlamda başta milli irade ve demokrasi olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu temel ilkelerin değeri, bugünlerde çok daha iyi anlaşılmaktadır. Aziz milletimiz, kendi seçtiği temsilcileri eliyle kullandığı iradesine yöneltilen her türlü darbe teşebbüsüne karşı kurtuluş mücadelesi ruhuyla, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde cevap vereceğini, yaşanan son hadiselerle bir kez daha göstermiştir. Milletimizin farklı mihraklardan gelen ihanet girişimleri karşısındaki asil ve kararlı duruşu, önümüzdeki süreçte ülkemizin demokrasi, özgürlük ve kalkınma yolunda ilerleyeceğinin en açık delilidir. Aradan geçen 93 yılda Avrupa’nın en büyük 6’ncı, dünyanın en büyük 17’nci ekonomisi haline gelen Türkiye Cumhuriyeti’ni 2023 hedeflerini gerçekleştirmekten, 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda ilerlemekten hiçbir güç ve odak alıkoyamayacaktır. Bu düşüncelerle Lozan Barış Antlaşması’nın 93. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere anlaşmanın mimarı olan tüm devlet adamlarımızı rahmetle anıyorum.”

YORUMLAR 26
  • Artuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar amma sallamış, adaları nasıl verdik, Musul'u nasıl verdik, Halep'i nasıl verdik iyice bi araştırın, kaybetmedik Verdik bu kadar basit. Kadir Mısıroğlu tüm detaylarıyla ortaya çıkardı. Gerçekleri görelim artık lütfen, Allah rızası için.
    Cevapla
  • Cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    Lozan hezimet felan degildir egedeki 12 ada ztn italyanlarin elinden yunanlilara gecmisti musul ingilizlerin elindeydi tekrar savasarak alacak duzgun gucumuz kalmamisti bunlarin disinda ki Lozan antlasmasi bir savas kazanmis ulkemin ebediyen tescilli tapusudur 100 yillik antlasma yer alti kaynaklari cikaramama gizli madde fln diger seyler sdce hurafedir itibar etmeyin bunlara.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana uzun uzun ömürler versin.gerekirse benden alsin
    Cevapla
  • Kasım 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolumuzu açık etsin her ne engel varsa Allah yardımıyla engelleri temizleme gücü versin sabır versin bize.Allah salih kullarını sever.Allah şeytana uyanları helak etsin kahr etsin.Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.Kahraman ordumuza polisimizede.
    Cevapla
  • Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah basimizdan eksik etmesin seni Baskomutanim iyiki varsin sen dirayetli durdukca Türk milleti herzaman arkanda biz degil onlar bizden korkacak devir değisti Turkun gucunu dunyaya gosterdik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?