Bahar Kapıda ve ekibi bir kez daha Hakkari'de ağırlanıyor!

Ülkemizin birbirinden farklı yerlerini ve kültürlerini ekrana taşıyan Bahar Kapıda ve ekibi bu akşam Hakkari'ye yeniden konuk oluyor. Bahar Gelir'in sunumuyla Hakkari insanının samimiyetine ve aşiret düğünlerini izlemeye doyum olmayacak.

Bahar Kapıda ve ekibi bir kez daha Hakkari'de ağırlanıyor!
Bahar Kapıda ve ekibi bir kez daha Hakkari'de ağırlanıyor!
GİRİŞ 27.05.2023 16:02 GÜNCELLEME 27.05.2023 16:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Asırlara dayanan tarihiyle muazzam topraklar Hakkari, Bahar Kapıda ekibini ağırlıyor. Yıllardır Türkiye'nin cennet köşelerini tanıtan başarılı sunucu ve sanatçı Bahar Gelir, ilk olarak Hakkari'de meşhur olan Şahmeran Erbane Grubuyla bir araya geliyor. Gelir, programın ilk dakikalarında izleyenlere müzik şöleni yaşatıyor.

Bahar Gelir

"TAŞI TOPRAĞI ALTIN DERLER TAM DA ORADAYIZ"

Gelir, madenleriyle nam salmış Hakkari'de bir maden ocağı ve çalışanlarını ziyaret etmeden geçemiyor. Gelir burayı, "Taşı toprağı altın derler tam da oradayız" şeklinde izleyenlere sunuyor.

Öte yandan Hakkâri şehir merkezinin güneyinde Başkale-Hakkâri-Yüksekova sınırının kesiştiği noktadan başlayan Zap suyunda da yürüyüş yapıyor. Gelir, berrak suyun keyfine varırken izleyenler, başarılı sunucunun çoban Sabri abi ile yaptığı muazzam sohbette şahit oluyor.

Dengbej Kültürü

Ünlü sunucu doğuda Dengbej kültürü altında benimsenen kürt sözlü edebiyatının yaşatıldığına da dikkat çekiyor. Gelir, Hakkarili kadınların yaptıkları yemeklerden de tattıktan sonra Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın "Hakkari nasıl bir yer?" sorusuna dikkat çeken açıklamada bulunuyor.

Bahar Gelir'in Hakkari gezisi 27 mayıs cumartesi günü 21:20 te Kanal7'de.

Busenur Çalık Haber7.com - Yasemin.com
Haber 7 - Busenur Çalık
YORUMLAR 1
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı