Bahar Kapıda üzümüyle meşhur Denizli Çal’da

Her köşesi ayrı bir güzelliğe ve köklü bir tarihe sahip olan Anadolu'yu gezen Bahar Kapı'da, meraklı soruları ve keyifli sohbetleriyle Kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Bahar Kapıda bu hafta Denizli'nin Çal ilçesini geziyor.

Bahar Kapıda üzümüyle meşhur Denizli Çal’da
Bahar Kapıda üzümüyle meşhur Denizli Çal’da
GİRİŞ 25.10.2023 17:30 GÜNCELLEME 25.10.2023 17:30

Dur durak bilmeden Anadolu'nun her köşesini gezmeye devam eden Bahar Kapı'da, Bahar Gelir'in bitmek bilmeyen enerjisi ve Anadolu insanının samimi yaklaşımlarıyla eğlenceli dakikalara imzalara atıyor. Bahar Kapı'da bu hafta, tarihi geçmişi Hitit'lere kadar uzanan ve yüzyıllar boyunca Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine şahitlik eden eşsiz doğal güzelliklere sahip Denizli'nin Çal ilçesine konuk oldu.  İlk olarak üzüm bağlarını gezen Bahar Gelir, hayli büyük ve lezzetli görünen üzümleri görünce dayanamayıp tadına baktı sonra da bağda hasat yapan köylüleri ziyaret etti. Yemek molası veren köylülerin sofrasına misafir olan Bahar Gelir, bir yandan yemek yerken bir yandan da öküz gözü denilen iri üzümler hakkında bilgi aldı ve yaptığı keyifli sohbetlerle yüzleri güldürdü. Daha sonra üzüm serme ve kurutma işlemi yapan bir çiftin yanına giden Bahar Gelir, yapılan işleme tanıklık etti. Daha sonra tarladan biber toplayan hanımların yanına geçen Bahar Kapıda ekibi, Çal'ın meşhur kurutmalık biberinin toplanma ve dizilme sürecine şahitlik etti. Biberler dizilirken yöre halkının samimiyeti ile Bahar Gelir'in neşesi birleşince bol kahkahalı renkli görüntüler ortaya çıktı. Ayrıca Bahar, üç gelin bir elti ve 1 dünüre biber dizdiren teyzeye de yılın kaynanası ödülünü vermeyi ihmal etmedi.  

Bir sonraki durağı 72 yaşında bir Nine'nin köy evi olan Bahar Kapıda ekibi, ninenin motor kullandığını duyunca kulaklarına inanamadı.  Kaza yapmasına rağmen motor sürmekten vazgeçmeyen nine pozitifliğiyle ortama neşe kattı. Daha sonra Gelir, içine ayva ve fesleğen katılarak kaynatılan meşhur kara üzüm pekmezinin yapılışına eşlik etti ve nasıl pişirildiğine dair bilgiler aldı. Son olarak kendine alıştırmak için bir ay boyunca koyunuyla yatan Çoban Musa ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Gelir, 800 yıllık çoban bayramında dereden koyun atlatma geleneğini duyunca kulaklarına inanamadı.  Çoban Musa'nın boyayarak yarışmaya özenle hazırladığı er koyun Karabaş'ın dereden atlama yarışmasındaki başarı dolu hikayesini duyan Gelir, şaşkınlığını gizleyemedi.

Bahar Kapıda'nın Denizli-Çal turu bu akşam 21:20'de Kanal 7'de.

Program Adı        : BAHAR KAPIDA

Yayın Tarihi          : 29 Ekim 2023, Pazar

Yayın Saati           : 21:20 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı