Bahar Kapıda, binlerce yıllık tarihi ve yemek kültürüyle meşhur Adana Kozan'da

Ekranların enerjik sunucusu Bahar Gelir'in sunduğu Bahar Kapıda, Anadolu'yu baştan başa gezip dolaşmaya devam ediyor. Yurdun tüm güzelliklerini ekranlara taşıyan Bahar Kapıda ekibi, bu hafta Adana'nın Kozan ilçesini gezecek

Bahar Kapıda, binlerce yıllık tarihi ve yemek kültürüyle meşhur Adana Kozan'da
Bahar Kapıda, binlerce yıllık tarihi ve yemek kültürüyle meşhur Adana Kozan'da
GİRİŞ 17.11.2023 14:57 GÜNCELLEME 17.11.2023 14:57

Türkiye'nin en doğusundan en batısına, kuzeyinden güneyine her bölgeyi karış karış gezen Bahar Kapıda, samimi ve eğlenceli karelerle evlerinize konuk oluyor. Bahar kapıda, bu hafta rotasını Adana'nın Kozan ilçesine çevirdi.  Tarım ürünleri ile meşhur Çukurova'nın kalbi Kozan'da, yılın ilk limon hasatına katılan Bahar Gelir, bir yandan da keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Enerjisiyle yerinde duramayan Gelir, Çiçek Dede lakaplı bir amca ile sohbet etti, nasihatler aldı. Daha sonra bahçede Adana'nın meşhur biber salçasını yapan ablalara eşlik eden Gelir, ablaların samimi sohbetiyle ekranları neşelendirdi. Bir yandan salça yapan bir yandan kahkahalara boğulan ablalar ve Bahar Gelir, eğlenceli dakikalara imza attı. Daha sonra Gelir, Adana'nın eşsiz manzarası karşısında halk ozanlarından özlü sözler dinledi ve türkülerine eşlik etti.

Son olarak Kozan'ın tarihi M.Ö 2000'lere dayanan tarihi eser niteliğindeki eşsiz yapıtlarını gezdi ve izleyicileriyle paylaştı. Sonrasında Adana Kozan'ın mezelerinden salatasına, şalgamından kebabına ve ciğerine tüm lezzetlerinin peşine düşen Bahar Gelir, ocak başında bir yandan sohbet etti, bir yandan da kahvaltıda bile ciğer yiyen Adanalıların meşhur ciğerinin tadına baktı.

Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘Bahar Kapıda’ ile Cumartesi ve Pazar 21.20’de Kanal 7’de…

Program Adı        : BAHAR KAPIDA

Yayın Tarihi          : 18 Kasım 2023, Cumartesi 

Yayın Saati           : 21:20 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok