Gündüz Gece, turizm cenneti Antalya'da

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta, tarihi güzellikleri ve bozulmamış doğasıyla Antalya'nın Gazipaşa ilçesine gidiyor.

Gündüz Gece, turizm cenneti Antalya'da
Gündüz Gece, turizm cenneti Antalya'da
GİRİŞ 22.12.2023 15:52 GÜNCELLEME 22.12.2023 15:52

Anadolu’nun bin bir güzellikteki şehirlerini ve köylerini karış karış gezen, evlere konuk olan, tarihi, yapıları, doğal güzellikleri ve meşhur lezzetleri ekranlara yansıtan Gündüz Gece, her hafta yurdun farklı bir köşesinden evlere konuk oluyor.  Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen Gündüz Gece bu hafta, Türkiye turizminin gözbebeği Antalya'nın büyük turizm potansiyeline sahip Gazipaşa ilçesinden evlere konuk oluyor. Tarlada hasat yapan çiftçiye traktör üstünde eşlik eden Kürşat, büyük yaprakların azizliğine uğradı. Daha sonra bahçede keçiboynuzu ezen teyzelerle koyu bir sohbete dalan Kürşat hem güldü hem güldürdü. Sonrasında ise Gazipaşa'nın meşhur sessiz ressamının atölyesini ziyaret etti ve yapılan resimleri görünce hayretlere düştü. 

Gazipaşa'nın Doğanca köyünde bulunan ve Roma döneminden kalan mezarları inceleyen Kürşat, bu tarihi eserleri izleyenleriyle paylaştı. Daha sonra pekmez yapımını yerinden inceleyen Kürşat, kepçeyi eline alarak kazanı keyifle karıştırdı ve 6 saat ile 16 saat kaynayan pekmez arasındaki farkı izleyenlerine göstererek pekmezin yapım sürecini anlattı. Son olarak Gazipaşa'nın eşsiz manzarası karşısında etli nohut yemeği yapan teyzelere yardım eden Kürşat, izleyenlerini sofraya davet etti. 

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı