Cumhurbaşkanı Hadi 'Taiz için' Aden'de

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi, geçici olarak kaldığı Suudi Arabistan'dan Aden kentine döndü.

Cumhurbaşkanı Hadi 'Taiz için' Aden'de
Cumhurbaşkanı Hadi 'Taiz için' Aden'de
GİRİŞ 17.11.2015 14:43 GÜNCELLEME 17.11.2015 14:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Hadi ve bakanlardan oluşan beraberindeki heyetin Suudi Arabistan'a ait bir uçakla Riyad kentinden havalanarak geçici başkent ilan edilen Aden'e gittiği bilgisini verdi. İran destekli Şii husilerle Hadi yanlısı grupların arasında çatışmaların devam ettiği Taiz kenti askeri konseyi komutanı Sadık Serhan, Hadi’nin Taiz’i Husilerden 'kurtarma' operasyonuna katılacağını belirtti. Hadi’ye bağlı halk direnişi, Suudi Arabistan'ın önceliğindeki koalisyonun hava desteğiyle Taiz’e yönelik büyük bir operasyon başlatmıştı. 

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Hadi'nin ay sonuna kadar Aden'de kalacağını sonrasında ise bazı ''kurtarılmış'' kentleri ziyaret edeceğini de aktardı. Yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri'nden bazı askeri güçler, cumhurbaşkanı ve hükümetin güvenliğini sağlamak üzere Aden'e gelmişti. Husilerin başkent Sana’yı ele geçirmesinden sonra Suudi Arabistan’a sığınan Abdurrabu Mansur Hadi, altı ay aradan sonra eylül ayında Aden'e ilk defa dönmüştü.

YORUMLAR 1
  • balba 8 yıl önce Şikayet Et
    harita yanlış, el kaide ve işitin elindeki bölgeler çatışma bölgesi diye resmedilmiş, niye saklanıyor ki, herkes biliyor zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi