Antalya'yı 4 yılda dünya markası yapacak

İş dünyasının ''büyük şans'' olarak nitelendirdiği Eski Bakan Lütfi Elvan'ın çantasında Antalya'yı dünya markası yapacak dev projeler var.

Antalya'yı 4 yılda dünya markası yapacak
Antalya'yı 4 yılda dünya markası yapacak
GİRİŞ 05.06.2015 09:21 GÜNCELLEME 05.06.2015 16:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in röportajı

Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla adından sık sık söz ettiren ve 7 Haziran seçimleri öncesinde son günlerine kadar hiç durmadan çalışarak bakanlığı İstanbul'a dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan 3 katlı tüp geçit projesinin startını vererek teslim eden Ulaştırma Eski Bakanı Lütfi Elvan,
şu sıralar AK Parti Antalya Milletvekili Adayı olarak bölgeyi gece gündüz demeden karış karış gezerek yapacakları çalışmaları anlatıyor...

Bakanlığı döneminde yapılan işleri yakından takip edip takdir eden iş dünyası ise Elvan'ın adaylığını Antalya için büyük bir şans olarak değerlendiriyor.

Tüm deneyimlerini bölge için seferber ederek hedefine Antalya'yı dünyanın marka şehirlerinden biri haline getirmeyi koyan Elvan'ın çantasında bu hedefe yönelik Antalya'yı şahlandıracak müthiş projeler ve çözüm önerileri yer alıyor.

Kendisini seçim bölgesinde ziyaret etiğimiz Elvan, seçime 2 gün kala bölgenin nabzını, hayata geçirilecek projeleri ve 7 Haziran sonrası yaşanacak değişimleri Haber7'ye anlattı...

Antalya’ya 13 yılda 18 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını ve her alanda, tarımda, turizmde, sağlıkta, eğitimde, sporda Antalya’yı kalkındırmak için elinden geleni esirgemediklerini söyleyen Elvan, bundan sonra da aynı hız ve kararlılıkla Antalya’yı bir dünya markası yapmak için çalışacaklarını söylüyor.


TAM GÜVEN

Bölgenizde seçim çalışmaları nasıl gidiyor? Halkın size karşı teveccühünü nasıl tarif edersiniz?

Şunu söyleyebilirim; kısa bir süre içinde hemen hemen tüm Antalya’yı dolaştık. Halkımızın bize bakışı 13 yıldır olduğu gibi çok olumlu. En önemlisi de şu. İnsanlar bize güveniyor. Antalyalı istikrarın öneminin bilincinde. İnşallah bu 7 Haziran’da da kendini gösterecek, hem Antalya’da hem Türkiye genelinde partimiz daha da güçlenerek bu seçimin de galibi olacak.

20 YILDA YAPILACAKLAR 4 YILDA YAPILACAK

Bölgede ne gibi eksikler tespit ettiniz?

Antalya'nın biliyorsunuz gelişim ve değişim bir dönem kesintiye uğradı. CHP’li belediye Antalya’ya yatırım yapacağı yerde festivallere yatırım yaptı, alt yapıyı ve üst yapıyı tamamen ihmal etti. Menderes Türel Bey’in yeniden başkan seçilmesi ile biz bu açığı kapatmaya çalıştık. Antalya’nın kesintiye uğrayan tüm yatırımlarına hız veriyoruz. Ve seçim kampanyamızda diyoruz ki 20 yılda yapılacakları 4-5 yılda yapacağız, Antalya’yı dünyada marka şehirler arasına sokacağız.



HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK

7 Haziran sonrası bölgenizle alakalı ne gibi değişikler olacak?

Bir kere Antalya’yı tüm Türkiye’ye kesintisiz ulaşım ağları ile bağlıyoruz. Antalya artık tüm Türkiye’ye ve dünyaya yakın olacak. Turizm’de, tarımda Antalya hak ettiği yeri alacak. Ve göreceksiniz bu gelişme çok kısa bir sürede kendini gösterecek. Sadece Antalya değil çevresindeki iller de bu dönüşümden nasibini alacak.

ANTALYA'YI ŞAHLANDIRACAK PROJELER

Antalya için projeleriniz neler?

Biz Antalya’yı bir hızlı tren kenti yapmakta kararlıyız. İlk etapta 2 farklı hattan hızlı treni Antalya’ya getireceğiz. Bu hatlardan biri turizm treni dediğimiz hat olacak. Hatlarla Antalya’dan İstanbul’a 4 buçuk saatte, Antalya’dan Ankara’ya 3 saatte ulaşabileceğiz. Bu projeleri 2020 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Bir de 2023 hedefleri çerçevesinde inşa edeceğimiz üçüncü bir hızlı tren hattımız var. İzmir’i Denizli üzerinden Antalya’ya bağlayacağız.

Tabii ki önemli karayolu projelerimiz de var. Bunlardan en önemlisi Antalya – Alanya Otoyolu. 2016 yılının ilk yarısında yolumuzun yapımına başlayacağız. Böylece Antalya ile Alanya’yı hiçbir kesinti olmadan birbirine bağlayacağız. Çevre yollarımız var. Havayollarına gelecek olursak. Çalışmalara başladık Antalya'mıza 3. Havalimanını kazandıracağız. Denizcilikte de büyük atılımlarımız olacak. Antalya’yı turizmde cazibe merkezi yapacak dev projelerimiz var. Şehir içi deniz hatları ile taşımacılıkta farklı bir yöntemi uygulamaya sokacağız. Bu projelerimizin istihdama da çok büyük katkısı olacak. Binlerce kişiye buralarda iş imkanı oluşturacağız. Bunların dışında çok sayıda daha projemiz var.


200 BİN KİŞİYE UCUZ KONUT!

Antalya bir turizm şehri, sektörde çalışan binlerce insan var. Bunlara yönelik bir projeniz var mı?

Elbette. Biliyorsunuz 12 aylık süre içinde yaklaşık 7 ay çalışan işçiler sezon yavaşlayınca 5 ay işsiz kalıyor. Bu konuyu Sayın Başbakanımızla konuştuk. Çalışanların kesintisiz 12 ay hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalışması şu anda sürüyor. Asıl önemli olan turizm sektöründe çalışanları ev sahibi yapmak. TOKİ ile yürüteceğimiz proje kapsamında onların bir ev sahibi olmasını sağlayacağız. Ödeme koşulları çok uygun olacak. 250 lira taksitle konut imkanından turizm çalışanları, dar gelirliler ve emekliler başta olmak üzere 200 bin kişiyi yararlandırmayı planlıyoruz.

4'ÜNCÜ AKILLI KENT OLACAK

Antalya’da hayata geçirilecek olan Akıllı Kent uygulamasının detayları neler ve Antalyalılara ne gibi kolaylık sağlayacak?

Antalya dünyada Londra, Barselona ve Dubai’den sonra büyük ölçekteki 4’üncü akıllı kent olacak. Bu sistemin içinde, akıllı durak, akıllı aydınlatma, akıllı sulama, akıllı sağlık hizmetleri var. Projeyle trafik kazalarında çok ciddi oranlarda azalma olacak, trafikte bekleme süresi yüzde 25 azalacak, kamusal aydınlatma ve sulama masrafları yüzde 30-35 düşecek, karbon salınımında da yüzde 40’a yakın bir azalış yaşanacak. Yani Antalyalılarımızın hayatı inanılmaz bir şekilde kolaylaşacak.

''MUHALEFET AÇIK AÇIK YALAN SÖYLÜYOR''

Ülke gündemine gelecek olursak muhalefetin vaatlerini özetle nasıl yorumluyorsunuz?

Bu vaatlerin vatandaşlarımız nezdinde hiçbir karşılığı yok. Muhalefet, özellikle de ana muhalefet vatandaşa açık açık yalan söylemekten çekinmiyor. Hep para vaat ediyorlar. Şu kadar para vereceğim, bu kadar para vereceğim. Hatta birbirleri ile yarışıyorlar. Adeta bir açık artırmaya girdiler. Diyelim ki bunu yaptılar. Emin olun bir sene içinde tekrar IMF kapısında bekleyen Türkiye’ye geri döneriz. Bir Yunanistan gibi oluruz. Kapı kapı dolaşıp para dilenen bir ülke haline geliriz.

''MİLLET KOALİSYONDAN ÇOK ÇEKTİ''

Koalisyon iddiaları ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Böyle bir şey mümkün mü? Olması halinde neler yaşanır?

Muhalefet bu beklentide olabilir. Ancak milletimizin 13 yıldır olduğu gibi yine tercihini istikrardan yana kullanacağına inanıyoruz. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Bakanlar Kurulu toplanamaz, karar alınamazdı. Hal böyle olunca ekonomi çöker, olan yine vatandaşa olurdu. Bu millet o günleri gördü, ardından da Ak Parti’yi tek başına iktidara taşıdı. Ve 2002’den bu yana hamdolsun ülkemizde huzur var, istikrar var. Şimdi koalisyon demek bundan geri dönmek anlamına gelir. Bunları milletimiz hepimizden iyi biliyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ OLACAK

Türkiye ekonomisine yönelik seçim öncesi dolarda yaşanan artış ve gelen bir takım olumsuz veriler ile birlikte kaotik senaryolar çizilmeye başlandı. Siz Türkiye ekonomisini nasıl görüyorsunuz ve seçim sonrasında nasıl bir gelişme yaşanacağını ümit ediyorsunuz?

Zaten birileri 13 yıldır hep kaos peşinde. Dertleri Ak Parti gitsin de ülke batarsa batsın. Dövizdeki hareketlenmeleri de hep bu yönde kullanmaya çalıştılar. Ancak bu hareketlilik dünyadaki gelişmelerden kaynaklanan gelişmelerdi. Çok şükür, sağlam temellere oturttuğumuz, çok iyi yönetilen bir ekonomimiz var. Milletin değerlerine sahip çıkan bir ekonomi yönetimi var. İnşallah bu istikrar sürdükçe, milletimizin desteği sürdükçe biz hedeflerimize ulaşacağız ve Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapacağız.

4G'NİN TARİHİNDE SIKINTI YOK!

Ertelenen 4G ihalesi ile ilgili 4,5G çıkışı yapmıştınız. İhalede son belirtilen tarihte bir sıkıntı var mı?

Son açıklanan tarihte bir sıkıntı yok. Şirketlerin talepleri doğrultusunda Ulaştırma Bakanlığımız böyle bir karar aldı. Bu aslında teknolojinin serbest olduğu bir ihale, bu tüm teknolojilere açık olan bir ihale, 5G de bu ihalenin kapsamında. Türkiye olarak biz artık 3G'de olduğu gibi daha ileri seviye olan bir anlamda 4.5G ile başlayacağız.

kenan.biter@haber7.com

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hep batıya hep batıya. Doğuya Bakan yok
    Cevapla
  • Bülent 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizin gibi doğru dürüst bir her kese nasip etsin, Ranbim yar ve yardımcınız olsun Başarılarınızın Devamını dilerim
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlandıkça çirkinleşen İngiliz Yahudi İttifakının ajanı CAN DÜNDAR unutma. Evladı Osmanlı Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğanlı Tam Bağımsız Büyük Türkiye VATAN HAİNLERİNİ affetmez !
    Cevapla
  • İsodayı 8 yıl önce Şikayet Et
    Şanssız ilimiz kalmadı sanırım,üç günde bir haber aynı,il değişik!!
    Cevapla
  • Yörük KURT 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kötü mü ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber