Ali Babacan'dan çözüm süreci açıklaması

Seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Van'a giden Ali Babacan, Çözüm Süreci'nin inatla devam edeceğini söyledi.

Ali Babacan'dan çözüm süreci açıklaması
Ali Babacan'dan çözüm süreci açıklaması
GİRİŞ 28.10.2015 05:40 GÜNCELLEME 28.10.2015 05:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Ak Parti tarafından düzenlenen 'Van ile Bölgenin ekonomisi yatırımları ve geleceği' konulu toplantıya katıldı.

Bölgenin kalkınması için huzurun ve terörün bitmesi gerektiğini söyleyen Babacan, "Hukuk ve kardeşlik tam anlamıyla tesis edilene kadar çözüm süreci devam edecek. Ama öte yandan kamu düzeni de tam anlamıyla tesis edilene kadar da terörle mücadele devam edecektir" dedi.

 Çözüm sürecinin ülkenin son yıllardaki en büyük başarısı olduğunu söyleyen Babacan, "Çözüm süreci her şeye rağmen ısrarla inatla devam edecek bir süreç. Şunu ben açıkça ifade etmek istiyorum; Hukuk ve kardeşlik tam anlamıyla tesis edilene kadar çözüm süreci devam edecek. Ama öte yandan kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilene kadar da terörle mücadele devam edecek. Terörle mücadele ve çözüm süreci birbirini dışlayan, birbiri ile çelişen kavramlar değil. Birinde kardeşlik diyoruz, hukuk diyoruz, birlik ve beraberlik diyoruz. Diğerinde de bunu bozmaya çalışan kim varsa onunla mücadele ediyoruz. Aslında kavramlar birbirini bütünleştiren, birbirini destekleyen kavramlardır. Çözüm süreci kardeşlik sürecidir" dedi.

YORUMLAR 1
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    biri buzluka diyo biri devam diyo ,biri rüyasında görürler diyo. bi duruşunuz olsun be
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı