Türk öğrencinin filmine Fransız kalamadılar

Fransa'da okuyan Türk öğrencinin Türkiye'de çektiği 11 dakikalık 'Sessiz' isimli kısa filmine, eğitim gördüğü Fransız üniversitesindeki öğretmenleri hayran kaldı.

GİRİŞ 26.01.2012 10:38 GÜNCELLEME 26.01.2012 10:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış


Türkiye'de Çukurova Üniversitesi'nde Kimya eğitimi aldıktan sonra çocukluktan beri hayalini kurduğu mesleğe doğru ilk adımı atmak üzere Fransa'da CLCF (conservatoire libre du cinéma français) üniversitesinde yönetmenlik eğitimi almaya başlayan Türk öğrenci Can Sarıçoban'ın ilk kısa filmi hocaları tarafından tam not aldı.

Sarıçoban'ın, Türkiye'de çektiği ve okul hayatının ardından iş hayatına geçen gençlerin yaşadıkları zorlukları, hayal kırıklıklarını, yalnızlıklarını ve boşvermişliklerini anlatmaya çalıştığı kısa filmi karşısında Fransız hocaları hayranlıklarını dile getirerek, Türk öğrenciye övgüler yağdırdı.

YORUMLAR 4
  • bahadir 12 yıl önce Şikayet Et
    ahmet uçar Nikli Yorumcu ya!. Sevgili ahmet uçar nikli yorumcu, bahsettiğiniz (ilk yorumu) yazığımda bu bilgiler eksiti. Sonradan eklenmiş olmalı. Siz de biraz düşünmeyi deneyin. sadece okumak yetmez. sevggiyle. bu arada film gerçekten kötü. bence kimyaya devam etmeli.
    Cevapla
  • arthur 12 yıl önce Şikayet Et
    Bence güzel. Avrupadaki ekonomik krizin Türkiyedeki bir insanın hayatını nasıl etkilediğini anlatmış. Sade ve etkili bir anlatım olmuş. Tebrikler.
    Cevapla
  • ahmet uçar 12 yıl önce Şikayet Et
    BAHADIR NICK Lİ YORUMCU!. Bakmak ile okumak farklı şeylerdir bakacağına okumayı da dene! Çocuk Fransa'da kimya fakültesini bitiriyor veya yarım bırakmış her neyse... sonra hayalini kurduğu okula girmiş yani sinema okuluna. sinema okulunda henüz çaylak bir öğrenci iken yazıp yönettiği 11 dk.lık 'SESSİZ' isimli filmi ile yönetmenliğe ilk adımını atmış. sinema okulundaki hocaları da ilk olmasına rağmen bu kadar güzel bir film yapmış olmasını övgüye değer bulmuşlar. Beğenmedim demişsin beğenmeyebilirsin ama sakın ola küçümseme! Her küçümseyen daha iyisini yapmak zorundadır yoksa bir bitten farkın kalmaz! Sen ne bilirsin senaryo yazmanın ne kadar zor olduğunu ya yönetmenin zorluğunu bilir misin??? Anca laf hayatın pc başında klavye ağalığı yaparak geçer. Senin gibi birinde övgü alacaksa bu o çocuk için hakaret olurdu zaten! Can Çobanoğlu tebrik ederim. Umarım daha çok başarılı filmlerde imzanı görürüz..
    Cevapla
  • bahadir 12 yıl önce Şikayet Et
    zamanımdan kayıp giden 10 dakika için sitem. Fransa'da ''ne'' okuyan? Ekonomi mi okuyor, turizm mi okuyor bu belirtilmemiş. öğretmenleri ''nasıl?'' beğenmişler? ödül mü vermişler? aferim mi demişler sadece 'kim'? bu cocoğun adı ne? 5n1k
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamu çalışanına destek geliyor
CHP'li Uzgel'den Gazze'deki direnişi yok sayan açıklama