Erdoğan: Almayın bu kredi kartlarını!

Başbakan Erdoğan, faiz dışı gelirlerle abat olan bir lobinin olduğunu dile getirerek; "Şu kredi kartları filan falan diyorsunuz ya, bunları almayın. Bunlardan ödediğiniz paralar, sadece bir bankaya vereceğiniz, isim vermiyorum 600 trilyon, 1 yılda. Geliri, faizin dışında" diye konuştu.

Erdoğan:  Almayın bu kredi kartlarını!
Erdoğan: Almayın bu kredi kartlarını!
GİRİŞ 16.07.2013 22:05 GÜNCELLEME 17.07.2013 08:17
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Erdoğan, dünyanın farklı bir Türkiye konuştuğunu dile getirirken, güçlü bir Türkiye istemediklerini savundu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı; "Bölgemizde oynanan oyunlar, zayıflatılmış bir Türkiye içindir. Ama biz buna da prim vermeyeceğiz. Onlar yanlış hesaplar peşindeler, biz ise hesabımızı iyi yapıyoruz. Biz önce eşeği sağlam kazığa bağlayacağız, ondan sonra da Allah'a emanet edeceğiz.

Göreve geldiğimizde yolsuzluklar diz boyuydu. Ama şimdi yolsuzluk zinciri yok. Tamanen yok demiyorum, yine var. Geçenlerde ben faiz lobisi derken boşuna demedim bunları, bir şeyler bildiğim için bunları söylüyorum. Zira faiz dışı gelirlerle abat olan bir lobi var. Şu kredi kartları filan falan diyorsunuz ya, bunları almayın. Bunlardan ödediğiniz paralar, sadece bir bankaya vereceğiniz, isim vermiyorum 600 trilyon, 1 yılda. Geliri, faizin dışında. Bunun yanında Ziraat, Halk, Vakıfbank, 3'ünün toplam geliri, 600 trilyon. Oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunun görüyor musun? Kim ödüyor bu parayı, zengin değil, benim fakir kardeşim. Allah selamet versin, bayılıyor bir tane kredi kartı elime alayım. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense, o zaman bunlar bu parayı elde edemeyecekler. Bir tanesine onu söyledim; 'Ya' dedim 'Allah aşkına, faizden elde ettiğin gelir tamam, fakat bu faiz dışı gelirden elde ettiğin parayı, gömüleceğin mezara doldurmaya kalksak, o mezar almaz bunu. Ne yapacaksınız bu parayı ya? Vatandaştan bu komisyonları almayın.' Ama yok, doymazlar. Onların gözünü ancak kara toprak doyuracak."

YORUMLAR 108
  • geronimo 10 yıl önce Şikayet Et
    NEDİR BU SICAK PARA DÜŞMANLIĞI?. Yerel bankaların aşağı yukarı hepsinde yabancı ortaklığa bu hükümet izin vermedimi. cari açığı kapatacam die sıcak paraya kotayı vergiyi kaldırıp ülkeyi manipülasyona açık hale getirenlerde bunlar şimdi tutturmuşlar faiz lobisi. buna ancak okumayı sevmeyen gariban vatandaşla akpartileler inanır.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    Raif fuat turlu yunanistandaki durum hakkinda yeterli bilgin oldugunu sanmiyorum!. Bahsettigin yunanistan 10 yil önceydi eger cok özeniyorsan istifani bas git ve gercekleri gör. sadece gecen yil kac tane ögretmen isinden oldu git gör. Maaslarinida önce indirim yaparak yariladilar diger taraftan cesitli vergileri bindirerek kusa cevirdiler.kredi kartlari yokken nasil yasiyordunuz? Basbakan isim veremez hangi karti tercih edeceginizi ama ödediginiz faizin ulke insanina faydali olmasini istiyorsaniz ziraat bankasini, halk bankasini ve benzerlerini tercih etmek gerek. zorunlu degilsen hic almayacaksin.
    Cevapla
  • hasan basri 10 yıl önce Şikayet Et
    hayret merak ettim kredi kartı olmasaydı. kredi kartı almayın tamam ama diğer tarafta kredi çeken çekene sonrası bir taraftan kapanan diğer tarafta dükkan ticarethane açan açana ya nasıl iş bu iş yapmıyor zamanla kapanıyor sonra başkası kredi çekmiş ve aynı yer başka ticaretle tekrar devam merak ediyorum çeken ödüyormu tekrar bir kolayını buluyoırlarmı ödemede anlamak istiyorum biler emekli iş yapamayan olarak tek dost kredi kartı bilinçli kullanırsak tabi borç istemek zor emekli memur maaşım var alt grubu seviyesinde tek daire var tapulu üstüme belediyeden yardım almak yok evin var maaşın diye çalış çalışabilirsen ama gücün kuvvetin olacak
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    raif fuat ?......parası olan kredi kartlarına borçlanır?...... .....hesap kesiminde kredi kartlarını taksitlerini veya borçlarını uzaylılarmı ödüyor? o paralara eninde sonunda kart sahibinden çıkıyor?...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanımız çok doğru söylüyor!!!! söz knounusu iki bankanın ..... ...Kredi kartlarını kullananlar vatan hainidir!!!! olay bu kadar basit!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!