Çölaşan'dan AKPli vekillere mektup

'Muhterem AKP milletvekilleri, bugün Kızılcahamam’da kampa giriyorsunuz. .. Türk milletinin sizlerden beklediği bazı şeyler var' diyen Çölaşan beklentilerini sıraladı:

Çölaşan'dan AKPli vekillere mektup
Çölaşan'dan AKPli vekillere mektup
GİRİŞ 11.03.2006 09:04 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hürriyet Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, Kızılcahamam toplantısı öncesinde Ak Partili vekillere açık bir mektup yazarak, onlara bunun bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Peki Emin Çölaşan'ın AK Partili vekillerden beklentileri nelerdi ve neler yapmalarını istiyordu.

İşte yazar Çölaşan'ın söz konusu mektubu:

 

 

 

 

 

 

 

 

11 Mart 2006
 

 hspace=0  data-cke-saved-src='http://www.hurriyet.com.tr/images/siyah_ok.jpg' src='http://www.hurriyet.com.tr/images/siyah_ok.jpg' width=4 vspace=1 border=0> <SPAN class=yazarisim>Emin ÇÖLAŞAN</SPAN>  <SPAN class=yazarmail><A class=yazarmail  data-cke-saved-href='mailto:ecolasan@hurriyet.com.tr' href='mailto:ecolasan@hurriyet.com.tr'>ecolasan@hurriyet.com.tr</A></SPAN> <BR><BR><IMG style='MARGIN-LEFT: 16px' alt=Açık mektup


'MUHTEREM AKP milletvekilleri, bugün Kızılcahamam’da kampa giriyorsunuz. Ekmek elden su gölden, harcamalar partinizden! Yiyip içeceksiniz, temiz hava alacaksınız, havuzlarda yüzeceksiniz, boy boy fotoğraflarınız çekilecek ve sizler de kameralara eşofmanla, muhafazakar mayoyla poz vereceksiniz.

Ancak muhterem milletvekilleri, Türk milletinin sizlerden beklediği bazı şeyler var. İktidarınıza yönelik eleştiri yapmanız. Ülkemizde neler olduğunu görüyorsunuz.

Hiçbirinizin korkacak bir şeyi yok. Allah’a bin şükür, hepiniz varlıklı insanlarsınız. Aç değilsiniz, açıkta değilsiniz. Yarın milletvekilliğinden ayrılsanız, her birinizin geçimi yine olacak.

Milletvekili seçilmeyi zaten başarmış durumdasınız. Bundan sonra sizlere karada ölüm yok! Yaşamınızın sonuna kadar sizin ve aile bireylerinizin tüm sağlık harcamaları Meclis bütçesinden karşılanacak. Emekli maaşı olarak her ay milyarlarca lira alacaksınız. Yani bir gelecek endişeniz asla yok.

Şimdi sizlerden beklenen, ellerinizi biraz da vicdanlarınız üzerine koymanız. Bugüne kadar tamamınız demeyeyim de, büyük çoğunluğunuz, Meclis çatısı altında emir komuta zinciriyle el kaldırıp oy kullandınız. Parti yönetimi sizleri açıkça kullandı. Parti disiplini adı altında, vicdan yaralarına rağmen oylar verdiniz.

Yahu lütfen, biraz eleştirin. Biraz açık olun. Şu ülkenin nerelere sürüklenmekte olduğunu biraz olsun görün.

Sizin korkacak neyiniz var? Geçim sıkıntısı, ekmek parası ve işsiz kalmamak uğruna korkanları, çekinenleri ben anlarım. Ama siz neden korkuyorsunuz?

Özel sohbetlerinizde konuştuklarınızın, anlattıklarınızın, eleştirilerinizin yüzde birini olsun, niçin parti yönetimine, hükümetinize söyleyemiyorsunuz?

Unutmayın, sizler Meclis çatısı altında bir partiyi değil, bütün milleti temsil ediyorsunuz. Hiç kimsenin kölesi, emir kulu değilsiniz.

Bugün ve yarın sizin için iyi bir fırsat var. Örneğin şu Kemal Unakıtan’ı biraz sorgulayın bakalım! Kendisi ve aile bireyleri, trilyonluk şirketlerin kurucuları ve ortakları.

Sorun kendisine: Bugüne kadar kendisi ve aile bireyleri, ticari kazançlarından ne kadar kişisel gelir vergisi ödemişler? Verginin açıklanması suç mu ki, kaçınıyor? Topluma örnek olması gereken bir Maliye Bakanı bu konuda suskun kalabilir mi?

Hortlayan terörü, AB rezaletini, dış ticaret açığını, işsizliği, yabancılara peşkeş çekilen ulusal servetimizi sorgulayın.

Yineliyorum: Çıkın kürsüye ve konuşun. Meclis’te yapamadıklarınızı hiç değilse şu iki günlük hafta sonu kampında gündeme getirin.

Korkacak bir şeyiniz yok. Olsa, vallahi de billahi de size bu öneriyi getirmem. ’Milletvekilliği bunların ekmek kapısıdır, zorlarsak işsiz kalırlar, aç kalırlar’ deyip bunları yazmaktan vazgeçerim.

Haydi muhterem AKP milletvekilleri, şu söylediklerimi bir düşünün!.. Çünkü bu gidişin sorumlusu siz olacaksınız.'


VETO

Cumhurbaşkanı, 'kişiye özel' çıkarılan Erbakan yasasını veto etti... Ve en doğru olanı yaptı. Dünyanın neresinde, hangi demokraside, hangi hukuk devletinde kişiye özel yasa çıkarılır?

Erbakan 80 yaşına gelmiş, cezaevinde yatması hoş olmazmış. Bunu elbette hiç kimse istemez. Gençlerin yatmasını da istemeyiz. Ancak karşı taraf işi anında cıvıttırdı. Hocaefendinin cuma namazına gitmesi gerekirmiş, o yüzden cuma günleri için özel izin başvurusu yapılacakmış. Olmazsa evinin bahçesine mescit açılması düşünülüyormuş.

Yahu böyle uygulama olur mu?

Yatıp kalkıp 'çıraklarımız bize kıyak yaptı, Allah razı olsun' diyeceklerine, hemen işin boşluklarını aramaya başladılar.

Şimdi ortada çok önemli bir soru daha var:

Erbakan ve ekibi, devletin 11 trilyon lirasını buharlaştırmaktan yargılanıp mahkûm oldular. Peki bu 11 trilyon ne olacak? Onu kim tahsil edecek?

Dikkat ediniz, bu konuda hükümetten tık yok.


Devletin parası gitti gider.

Erbakan’ı özel yasa çıkarıp kurtaranlar, iş devletin parasını kurtarmaya gelince hiçbir şey yapmıyor!

Cumhurbaşkanı bu hukuksuzluğu veto etmeyip de neyi edecekti?

 

(Hürriyet)

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 8
  • Yunus Karış 15 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten var mı?. \"Bu ülkenin CHP’ye, her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır\" demiş . Bu ülke hiçbir partiye bağımlı değildir eğer demokratik bir ülkeyse . ve bu cümleyi söyleyen bir kimse faşist bir kimsedir , demokrat olmadığı kesindir . \"Bu ülkenin CHP den kurtulmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır\" dersen o başka . . .
    Cevapla
  • Aydın Turancı 15 yıl önce Şikayet Et
    Yargıçın görevi. Yargıçın ilk görevi diye bir şey yoktur. Çünkü yargıçın TEK görevi vardır. O da ADALET\'i sağlamak... Sizler işte bu tip durumdan vazife çıkarmalarla bu hallere geldiniz, lakin haberiniz yok.. Gerçi bundan emin değilim, mutlaka vardır da işinize böylesi geliyordur...
    Cevapla
  • Hüseyin 15 yıl önce Şikayet Et
    adama bak. bu iki olaydan sebeb, özür dilemeli ama, peygamberimize ettiği hakaretlerden dolayı özür dilemesine gerek yok yani. yazıklar olsun sadece
    Cevapla
  • Hayati Kahveci 15 yıl önce Şikayet Et
    GÜLDÜRMEYİN!. Özür dileseler ne olur dilemese ne olur? Allah ve Resulü affedecek mi? danimarkalı özür dilesin derken şimdi chp liden özür bekliyoruz ne garip değil mi? mahkeme kapısını mesken tutanlar \"dut yemiş bülbül\" oldu mübarekler...affetmiyecek onları onları bu millet sayın BİRANT...
    Cevapla
  • EKREM YILDIRIMOĞLU 15 yıl önce Şikayet Et
    DEVEYE SORMUŞLAR NEREN EĞRİ. Kızıl Çin Cumhuriyeti\'nden de katı bir şekilde üniversite öğrencisine kıyafet kotası koyup ve kotayı da sadece dini hassasiyetleri olanlara uygulayıp diğerlerini es geçen belli kurumlarda çoğunluğu ele geçiren (AKP\'ye laf ederler birde uzlaşma vb)zümre iktidarına son verilmeden Türkiye bir yere gidemez. Adamlar peşin fikirli; Bir seminerde biri \"İslam dinamik bir dindir. Yönetime taliptir. Ne yapıp edip önlenmelidir.\" diyordu. Dolayısı ile olay AKP meselesi değil yapılan Islam\'ı boğma. MHP Uyutma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bursa'da kuzenlerin muhtarlık seçimi kavgasında kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı
Gazze'den korkunç haberler! İsrail gece boyu katliam yaptı!