TBMM'de yemin töreni sona erdi

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan 26. Dönem Milletvekili yemin töreni sona erdi.

TBMM'de yemin töreni sona erdi
TBMM'de yemin töreni sona erdi
GİRİŞ 17.11.2015 15:03 GÜNCELLEME 18.11.2015 01:34
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Tören sonunda yemin metnini eksik okuduğu için ismi tekrar okunan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Genel Kurul’da olmadığı için yemin etmeye gelmedi. 
TBMM 26. Dönem Milletvekili Yemin Töreni milletvekillerinin yeminlerini etmesinin ardından tamamlandı.

Yemin töreninde ismi okunduğu halde salonda bulunmadığı için yemin edemeyen Mehmet Müezzinoğlu ve Durmuş Ali Sarıkaya yeminlerini ederken, yemin metnini eksik okuyan Leyla Zana, tekrar çağrıldığında salonda bulunmadığı için yemin edemedi.

Salonda bulunmayan Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, Ali Atalan ve Gülser Yıldırım, Genel Kurulun ilk oturumunda yemin edecekler. Meclis Başkanı Deniz Baykal, bu birleşimde ant içemeyen milletvekillerinin Genel Kurula katıldıkları ilk birleşimin başında ant içeceklerini söyledi. 

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAYKAL YAPTI

Meclis’e en yaşlı üye sıfatıyla geçici başkanlık yapan Deniz Baykal açılış konuşmasını yaptı. Baykal açılış konuşmasında barış, kardeşlik ve uzlaşı mesajı verdi.

"Bugün tek parti hükümetinin kurulacak olması uzlaşı ihtimalini ortadan kaldırmamış daha da artırmıştır. TBMM diyalog ve şeffaf içinde çalışmalıdır. Hem parlemanto da hem de yargıda hesap verilecek şekilde olmalıdır. Tarihsel bir kırılmanın yaşandığı bir dönemde görev yapacağız. Devletlerin parçalandığına ve yeniden kurulmasına tanıklık ediyoruz. Şiddet ve vahşet siyasetin yeni enstrümanları haline dönüşüyor. Çevremizdeki bu yangının sönmesi için uluslararası bir uzlaşı aramalıyız. İlk görevimiz Ortadoğu'daki yangının Türkiye'ye sıçramasını önlemeliyiz. Bizim devletimiz ırk ve kafatası devleti değildir. Siyasetimiz din, ırk, mezhep siyaseti değildir, olmamalıdır.

Irkımız, soyumuz ne olursa olursun hepimiz aynı siyasi kimliğin parçayız. O halka Türk milleti denilmektedir. Devlet veya cemaat ile din dayatmanın nelere yol açacağını görüyoruz. Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Tarihimizden ders çıkararak barış ve kardeşlik üretebilirsek Türkiye'miz 21. YY'ın en parlak ve en saygın ülkelerinden biri olacaktır."

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞI LOCASINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı locasında yerini aldı. Erdoğan, belli bir süre töreni izledi. Erdoğan daha sonra alkışlar arasında TBMM'den ayrıldı.


(Konuşmasını tamamlayan Deniz Baykal, ilk yemin eden milletvekili oldu)

BESMELE ÇEKEREK YEMİN ETTİ

Meclisin engelli milletvekili AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ilk yemini etti. Karaburun, 7 Haziran sonrası ettiği yeminde olduğu gibi yine "Bismillahirrahmanirrahim" diyerek yemin etti.

Sağlık sorunlarını nedeniyle Bennur Karaburun'dan hemen sonra AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Özdemir yemin etti. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 63
  • kemal gundes 8 yıl önce Şikayet Et
    yeni yiyiciler geldi desene
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık yeter bıkkınlık verdiniz ya
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    baba yeter daha göndermeyin
    Cevapla
  • sert 8 yıl önce Şikayet Et
    kabak tadı buymuş demek ki
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı
Çatılarda böyle kovaladılar...Bursa'da zehir tacirlerine helikopter destekli şok operasyon