Başbakandan vekillere uyarı yazısı

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampı öncesinde milletvekillerine uyarı yazısı gönderdi. Oteldeki ekstra harcamaları vekiller cebinden ödeyecek.

Başbakandan vekillere uyarı yazısı
Başbakandan vekillere uyarı yazısı
GİRİŞ 19.01.2007 13:47 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:58

Muhafazakar mayo milletvekili görüntülerinin basında yer almaması için titiz davranılmasını isteyen Erdoğan, 'Otel aktivitelerinden yararlanmada ve genel olarak program esnasında kamuoyunun yanlış anlamasına neden olabilecek davranışlarda bulunulmamasına özen gösterilmelidir' dedi.

Erdoğan, kamp boyunca yapılacak değerlendirmelerin ve konuşmaların basına sızdırılmaması konusunda da vekilleri uyardı.
AK Parti'nin 8. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde yapılacak. Kamp, Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Milletvekilleri, 3 gün sürecek kamp için bugün otele yerleşmeye başlayacak. Kampa, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri damgasını vuracak.

Milletvekilleri ve bakanlarla geçmişin muhasebesini yapacak olan Erdoğan, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritası konusunda vekillere uyarılarda bulunacak. Erdoğan'ın kamp sırasında milletvekilleriyle gruplar halinde görüşerek, 'cumhurbaşkanlığı' adaylığı konusunda nabız yoklayacağı da belirtiliyor. Adaylığı konusundaki 'sessizliğini' kampta da koruması beklenen Erdoğan, vekillerin görüşlerini dinlemekle ve not almakla yetinecek.

Erdoğan, genel seçimlere ilişkin de milletvekillerine taktik verecek. Kampın ilk gününde 'siyasi' gündem maddeleri masaya yatırılacak. 21 Ocak Pazar günü ise Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül dış politikada yaşanan son gelişmeler konusunda milletvekillerine bilgi verecek. Gül, Kerkük'te yaşanan gelişmeler başta olmak üzere Türkiye'nin dış politikasıyla ilgili milletvekillerinin sorularını da cevaplayacak.

Toplantıda Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak bakanlığının icraatları, AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya seçim çalışmaları, AK Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazık Ekren de ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili sunuş yapacak.
Milletvekilleri, parti kurucuları, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılacağı kampa, eşler ve çocuklar da gelebilecek. Ancak vekillerin otele ziyaretçi kabul etmeleri yasaklandı.

Bakanlar ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, birer şoför ve koruma görevlisi dışında refakatte personel bulunduramayacak. Vekiller, ekstra harcamaları ceplerinden ödeyecek. Erdoğan, milletvekillerine gönderdiği uyarı yazısında kampa katılımın tam olmasını istedi. Toplantıların basına kapalı olduğuna işaret edilen yazıda, uygun zamanlarda sadece parti sözcüsü tarafından basına sözlü veya yazılı açıklamalar yapılacağı bildirildi.

Uyarı yazısında, 'Parti sözcüsü dışında herhangi bir açıklama yapılmayacaktır' denildi. Muhafazakar mayo milletvekili görüntülerinin basında yer almaması için milletvekillerini üstü kapalı bir dille uyaran Erdoğan, 'Otel aktivitelerinden yararlanmada ve genel olarak program esnasında kamuoyunun yanlış anlamasına neden olabilecek davranışlarda bulunulmamasına özen gösterilmelidir' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bursa'da kuzenlerin muhtarlık seçimi kavgasında kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı
İsrail'de savaş kabinesi krizi! Gantz'tan Netanyahu'ya tehdit