Faruk Akdoğan kimdir? Aslen nereli kaç yaşındadır?

Niğde Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek gündeme gelen Faruk Akdoğan kimdir? Düzenlediği basın toplantısı ile 18 Ekim 2017 tarihi itibariyle AK Parti'deki görevinden ayrılan Faruk Akdoğan aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Faruk Akdoğan kimdir? Aslen nereli kaç yaşındadır?
Faruk Akdoğan kimdir? Aslen nereli kaç yaşındadır?
GİRİŞ 18.10.2017 11:42 GÜNCELLEME 18.10.2017 11:42

FARUK AKDOĞAN KİMDİR?

1964 senesinde doğan Faruk Akdoğan aslen Niğdelidir. İlköğretim ve lise eğitimini Niğde’de tamamlamıştır.

Yirmi iki yıl serbest ticaret ve inşaat müteahhitliği ile uğraşmış olup Niğde Anadolu Lisesi okul aile birliği başkanlığı, Niğde Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı, Niğde Genç İş Adamları Yönetim Kurulu ve İl Genel Meclis Üyeliği, Merkez İlçe ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. AK Parti Niğde Teşkilatı’nın kuruculuğunu yapmıştır.

1 Aralık 2008 yılında Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı Aday Adayı olmak içn görevinden ayrıldı.'29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti'nin Niğde Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerde Cenab-ı Allah'ın takdiri, halkın teveccühü ile Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildi. Bu tarihten günümüze kadar yaklaşık 5 yıldır Niğde Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Faruk Akdoğan; Şehrimizi her alanda kalkınmış örnek bir şehir haline getirmek yolunda yoğun çaba sarf etmeye devam etmektedir. Göreve geldiği günden beri Niğde'de bugüne kadar görülmemiş bir hizmet atağıyla, çok sayıda büyük projenin gerçekleşmesini sağlarken, küçük büyük sayısız hizmeti gece gündüz demeden şehrin en ücra köşelerine kadar ulaştırdı.

Niğde'yi adından söz ettiren marka şehir yapmak için önemli hamlelerde bulundu. Niğde Belediyesine bir hedef koymuş ve bu hedefine de 20 yıldır yapılmayan hizmetleri 5 yılda yaprak ulaşmıştır. Niğde sevdasını her fırsatta dile getiren ve Niğde halkının yapılan hizmetlerin en güzeline layık olduğunu, ifade eden Faruk Akdoğan, 5 yılda yaptığı hizmetlerin yıllardır yapılmayan ve halkın hak ettiği hizmetler olduğunu belirterek daha yapılacak çok hizmetin olduğu bilinciyle, yeni dönemde de hayalleri gerçekleştirecek büyük projelerini hazırlamıştır.

Özel Kalem Dergisinin İstanbul'da düzenlediği Yerel Yönetimler Ödül töreninde Niğde için uyguladığı projeler ve hizmetlerinden dolayı "Yılın İl Belediye Başkanı" seçildi. Evli ve üç çocuk babası Faruk Akdoğan, orta derece Arapça ve İngilizce biliyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İflas eden ünlü iş insanı Hayrettin Şimşek'in son görüntüsü gündem oldu
Kassam Tugayları İsrail'e ait bir "Apache" tipi helikopterini hedef aldı