Son dakika: Erdoğan'dan Bahçeli'nin Akşener'e davetiyle ilgili ilk yorum

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e yaptığı "Eve dön" çağrısıyla ilgili ilk kez açıklama yaptı. Erdoğan, "En makul çizgide bir davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir" dedi.

GİRİŞ 07.08.2020 14:42 GÜNCELLEME 08.08.2020 11:27
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı "Eve dön" çağrısıyla ilgili ilk kez açıklama yaptı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 

"Bahçeli'nin daveti benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek, en makul çizgide bir davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. Hele hele HDP'yle, terör örgütleriyle el ele olmak milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir. Bu sıkıntı hasebiyle böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum."

Akşener'den Bahçeli'nin 'Evine dön' çağrısına yanıt

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

“Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanım'ın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir. Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır."

Devlet Bahçeli ve Meral Akşener.

AKŞENER'İN CEVABI

"Bahçeli başta ben olmak üzere partime saldırıyor. Biz bundan bıktık, lütfen ortağıyla ilgilensin. Birincisi bu. Diğer taraftan siyasi magazin konularından konuşmayı, siyasi nezaketle hiç bağdaştırmadığımı söylemek isterim."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • koca yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    çok zekice bir hamle. bu davet işi sürmelidir. psikolojik olarak çok doğru.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti hdp ile yan yana görünmekten utandığını hiç zannetmiyorum. Bu ülkede içişleri bakanlığı yapmış birisi herkesten daha iyi bilir hdp ve benzerlerinin ne olduğunu.
    Cevapla
  • beleş para 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım, kıymetli reisim, altından köşeyi dönüyorlar. öksüzün yetimin fukaranın hakkı var en küçük kazançta bile. kaldı ki bu altıncılar beleş havadan ve bol para kazandılar. yetimin hakkını alın altın dan beleş para kazananlardan daha fazla vergi alın.
    Cevapla
  • Fss15 3 yıl önce Şikayet Et
    Altından kazanmıyorsun parayın değerini korumaya çalışıyorsun.
    Cevapla
  • trkmn 3 yıl önce Şikayet Et
    ırakta askeri üsleri güçlendirin, türkmenleri iranın barzaninin pkknın insafına bırakmayın örgütleyin donatın, kıbrıs harekatında nasıl türkmenleri koruduk, ırak ve suriyedeki türkmenler soydaşlarımız onları koruma hakkımız var. Bunun için hazırlık yapın, türkmenleri katledebilirler yine. Her ırak operasyonunda türkmenleri katletti abd barzani pkk şii araplar.
    Cevapla
  • sinirli 3 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli iyi parti tabanını kastetmiştir....yurtta sulh konseyini asla istemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
CHP'de bir yanda para kulesi bir yanda para saçması! 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'