Erdoğan'ı üniversiteliler karşıladı

Başbakan Erdoğan, 3 ülkeyi kapsayan Balkan turunun ilk durağı olan Bosna Hersek'e geldi. Otel girişinde Türk öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan Erdoğan, dersleri sordu..

Erdoğan'ı üniversiteliler karşıladı
Erdoğan'ı üniversiteliler karşıladı
GİRİŞ 25.03.2008 11:09 GÜNCELLEME 15.11.2017 18:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, 3 ülkeyi kapsayan Balkan turunun ilk durağı olan Bosna Hersek'e geldi.

 

 

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya TSİ 23:30 civarında gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Saraybosna'da kalacağı Holiday Inn oteline vardığında, öğrencilerinin yüzde 75'i Türk olan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi öğrencilerinden yaklaşık 150 kişilik Türk öğrenci grubu tarafından 'Türkiye seninle gurur duyuyor' tezahüratları eşliğinde karşılandı. 

Türk bayrağı açarak Erdoğan'ı karşılayan öğrenciler, başbakana sevgi gösterilerinde bulundular. Başbakan Erdoğan ise öğrencilere derslerinin nasıl gittiğini ve hallerinden memnun olup olmadıklarını sordu.

 

 

 

Başbakanı karşılamaya gelen türbanlı öğrencilerle yaptığımız röportajlarda öğrenciler, Bosna Hersek'teki üniversiteyi tercih etmelerinin sebebini türbana müsaade edilmesi ve üniversitenin uluslararası atmosferi olduğunu söylediler. 

 

BAŞÖRTÜ VE KATSAYI
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden Tuğba Nur Yazıcı, 'Katsayı ve başörtüsü sorunundan dolayı burada okuyorum. Buraya geldikten sonra başörtüsü sorunu çözüldü diye bir şeyler çıktı ama geri dönmek için kararsızız, çünkü burada mutluyuz, güzel bir ortam. Burada başka ülkelerden arkadaşlarımız da var. Endonezya'dan, Amerika'dan, farklı ülkelerden de arkadaşlarımız olduğu için kültürlü bir ortamda yaşıyoruz' derken, üniversitede burslu okuyan Ayşe Kaya isimli diğer bir öğrenci ise, 'Burayı üniversitenin açmış olduğu sınavla kazandım. Tabii ÖSS'den puan alan arkadaşlarımız da burs kazanabiliyorlar. Tamamıyla başörtüsü sorunundan dolayı değil, uluslar arası bir ortam olduğu için de burada okuyan arkadaşlarımız da var' şeklinde konuştu

 

 

BAŞBAKAN'IN PROGRAMI

 

 

Erdoğan, Bosna-Hersek  Başbakanı Nikola Spiriç'le ortak basın toplantısı yapacak.

Başbakan Erdoğan, Türkiye-Bosna-Hersek İş Konseyi toplantısına katılacak. Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Haris Silajdziç ve Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleriyle de bir araya gelecek.

 

 

Erdoğan'a, Saraybosna Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilecek. 

Butmir'de konuşlu Türk birliğini ziyaret ederek askerlerle bir araya gelecek olan Erdoğan, Bosna-Hersek'in efsanevi lideri Aliya
İzetbegoviç'in anıt mezarının da bulunduğu şehitliğe ziyarette bulunacak. 

 

 

 

 

 Erdoğan, Cumhurbaşkanı Silajdziç tarafından onuruna verilecek akşam yemeğinin ardından Arnavutluk'un Başkenti Tiran'a hareket edecek.
 

 

YORUMLAR 1
  • ALİ ÜNLÜER 16 yıl önce Şikayet Et
    SENİ ÇEKEMEYENLER,BU TABLOYU GÖREMEYENLERİ ALLAH İSLAH ETSİN. Sen yürü başbakanım,arkanda gerçekten sağlam ve dik duran bir millet var artık.Ülkenin bu gelişimine,yurt dışındaki itibarına aldırmayan hatta bunlara gölge düşünmeye çalışanları millet görüyor ve gereken cevabı yerel seçimlerde fazlasıyla soracak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı