Başkan Erdoğan'ın sözleri dünya basınında: Erdoğan Yunanları terletiyor

Başkan Erdoğan'ın Prag'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde yaptığı konuşma dünya medyasında geniş yankı buldu.

Başkan Erdoğan'ın sözleri dünya basınında: Erdoğan Yunanları terletiyor
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünya basınında: Erdoğan Yunanları terletiyor
GİRİŞ 07.10.2022 23:07 GÜNCELLEME 07.10.2022 23:08
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Fransız Liberation gazetesi "Erdoğan Yunanları terletiyor" manşetiyle okurlarının karşısına çıkarken, Rus basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "en kötü barış, savaştan iyidir" sözlerini paylaştı.

Başkan Erdoğan'ın, Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi için gittiği Prag'da yaptığı açıklamalar, uluslararası manşetlerde de geniş yankı buldu. Fransız basını Başkan Erdoğan'ın sözlerini "Erdoğan Yunanlıları terletiyor" manşetiyle verdi.

"ERDOĞAN YUNANLILARI TERLETİYOR"

Fransız Liberation gazetesi "Erdoğan Yunanları terletiyor" ifadesine yer verdi.

"HANIMLAR ANLAŞIYOR BİZ ANLAŞAMIYORUZ"

Le figaro gazetesi ve BFM.TV kanalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hanımlar anlaşıyor biz anlaşamıyoruz" sözünü manşetten verdi.

BFM.TV Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve eşi Emine Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve eşi Brigitte Macron ile birlikte 2018'de Paris'te çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Le Figaro gazetesinde, Erdoğan'ın Fransız mevkidaşı ile ayak üstü görüşmesi sırasında çekilen fotoğraf yer aldı.

"MACRON SEN DE TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI GEL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mevkidaşına "Macron, seni de Türk Devletleri Teşkilatına alalım" dediği aktarıldı.

Liderlerin eşlerinin ise, daha önce düzenlenen uluslararası zirvelerde de yakın ilişki içinde oldukları hatırlatıldı. Erdoğan'ın bu nedenle "Hanımlar anlaşıyor, ama biz seninle anlaşamıyoruz" dediği paylaşıldı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ ALMAN BASININDA

Alman basınında der Spiegel, Erdoğan'ın Yunanistan, İsveç ve Finlandiya ile ilişkilere yönelik açıklamalarına yer verdi. Belçika devlet kanalı RTBF, Erdoğan'ın Macron, Paşinyan ve Aliyev ile bir araya geldiği fotoğrafı paylaştı. Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yunanistan'a, Türkiye'nin, herhangi bir tehdit karşısında tepki vereceği uyarılarını ciddiye alması gerektiği yönündeki ifadelerini aktardı.

"EN KÖTÜ BARIŞ, SAVAŞTAN İYİDİR"

Rus basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "en kötü barış, savaştan iyidir" sözlerini paylaştı. İzvestiya gazetesi, Erdoğan'ın Rus gübre ve tarım ürünlerinin sevkiyatının dünya pazarlarına, özellikle de ihtiyaç duyan ülkelere ulaştırılması gerektiği yaklaşımını ön plana çıkardı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 63
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gun gelir hesap verecekler bu yunanlar
    Cevapla
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan yonana diyoda esas duyması gereken it korkarak dinliyo ve korktuğu kesin başına gelecek.!
    Cevapla
  • Diriliş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortada yunan diye bişey kalmayacak savaş çıktımı
    Cevapla
  • Veysel 1 yıl önce Şikayet Et
    yaatubeye yuunanistan yazın 6 buçuklu masanın bir gak guk dediğini göremezsiniz. Aparat oldukları kabak gibi yine ortaya çıkıyor. s400 almayalım diyenler bir s400 daha alalım demiyorlar. Türkiyenin gücünü 6 buçuklu masa tabanlarına şöye anlatıyor. Göstermelik yunanistanla kavga edecek bir mantar tabancası bile patlatmayacak iki günde bitecek seçim yatırımı yapıyor diye küçümseyerek tabanlarına Türkiyenin gücünün ne olduğunu anlatmıyorlar.
    Cevapla
  • Seçim 1 yıl önce Şikayet Et
    Beklemenizi tek nedeni bazı silahlar bitme aşamasında bunları bekliyor başkan.sonra savaş başliyacak.gözleri petrol yataklarında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş