Bakan Fidan'dan Danimarkalı mevkidaşına uyarı: Alarm seviyesine ulaştı, izin vermeyin!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Fidan, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları kınadı, provokasyonlara izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

GİRİŞ 29.07.2023 16:02 GÜNCELLEME 29.07.2023 16:35
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ile Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırılar hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Fidan, Danimarkalı mevkidaşı Rasmussen ile telefonda görüştü.

Bakan Fidan, görüşmede Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığını yineledi.

"AŞAĞILIK EYLEMLERE İZİN VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Avrupa'daki İslam karşıtlığının alarm verici seviyeye ulaştığını, hatta bunun bir salgın haline gelmiş olduğunu vurgulayan Fidan, ifade özgürlüğü adı altında söz konusu aşağılık eylemlere izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Bakan Fidan ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka hükümetinin derhal harekete geçmesini beklediğini de kaydetti.

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını engellemek isteyen kadına polis izin vermediDanimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını engellemek isteyen kadına polis izin vermedi

Türkiye'den Kopenhag'daki provokasyona sert tepkiTürkiye'den Kopenhag'daki provokasyona sert tepki

Danimarka, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadıDanimarka, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadı

İSVEÇ VE DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK PROVOKASYONLAR

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, nisan ayı itibarıyla Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı.

İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Bu eylemlerin polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmasına, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tepki göstermişti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 25 Temmuz'da, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan karar tasarısı kabul edilmişti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Kul insan 8 ay önce Şikayet Et
    Kuranı Kerim yaktırmanın cezasını çekmeli. Af yok.
    Cevapla
  • Vatansever 8 ay önce Şikayet Et
    Bizde tutkunluk yok bu karektersiz ülkelerin ürettikleri hiç bir ürünü almayıp öncekileri de kullanmayıp tepki vermemiz gerekiyor. İthalat ihracat sözleşmelerini de durmak lazım ama para için kendini satanlar olduğu sürece biraz zor.
    Cevapla
  • burak 8 ay önce Şikayet Et
    kuran in bir sahibi var o izin vermez merak etmeyin
    Cevapla
  • seertli 8 ay önce Şikayet Et
    vatanımız için hassasiyet gösterip çaba sarf eden lerden Allah razı olsun inşaallah.
    Cevapla
  • Yty 8 ay önce Şikayet Et
    Bu işi yapanada ,bu işten rant kazanan siyasete de lânet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit