Kemal Kılıçdaroğlu da gemileri yaktı: İttifak artık bitti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin, 'Saygıyla karşılıyoruz. İttifak zaten bitti.' dedi.

GİRİŞ 14.09.2023 12:31 GÜNCELLEME 14.09.2023 19:40
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklamasına ilişkin açıklamada bulundu.

'KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU TANIMIYORLAR'

Kılıçdaroğlu, Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'a 'hırsız' dediği için hakkında, 'Kamu görevlisine alenen hakaret' suçundan dava açılmasıyla ilgili de "Dava açılabilir tabi. Sarayın talimatıyla açılabilir. Davayı açanlar da davayı açma talimatını verenler de Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanımıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu, haksızlığa boyun eğecek bir adam değildir. Kemal Kılıçdaroğlu rüşvet alanların takipçisidir. Kemal Kılıçdaroğlu'nu toplumun tanımasının temel nedeni yolsuzluk dosyaları konusunda verdiği mücadeledir. Bugünkü TBMM, gazi Meclis değildir; AK Parti'nin ve MHP’nin oylarıyla yolsuzluk dosyalarını kapatan bir Meclis'tir. Onlar sanıyorlar ki biz bir dava açarız, Kemal Kılıçdaroğlu korkar ve susar. Siz beni tanımıyorsunuz. Benim verilmeyecek hiçbir hesabım yoktur. Ama onların verilecek çok hesap olduğu için susturmaya çalışıyorlar. Cesaretleri varsa, yürekleri varsa, olayı getirirler, TBMM'de yeniden tartışırız" ifadelerini kullandı.

'KURDUĞUMUZ İTTİFAK BİTTİ'

Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayları ile seçime gireceklerini açıklamasıyla ilgili de "Bir siyasi parti diyor ki, 'Biz bağımsız olarak seçimlere gireceğiz.' Saygıyla karşılayacağız. Seçimden sonra zaten kurduğumuz ittifak bitti. Bunu daha önce de söyledik. İttifak ne dönemlerde olur? Seçim dönemlerinde olur. Daha önceki ittifakın daha uzun süreli olmasının temel nedeni neydi? İktidara geldiğimizde neler yapacağımız konusunda ortak mutabakat metni hazırlamaktı. Onu yaptık biz" dedi.

'CHP DEMEK DEMOKRASİ DEMEKTİR'

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığı konusunda da "Gayet güzel. Cumhuriyet Halk Partisi, diğer partiler gibi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nde her üyenin genel başkan olma hakkı vardır. Bütün kurultaylarımızda, benden önceki kurultaylar da dahil çok sayıda genel başkan adayı çıkmıştır. Demokratik yollarla adaylıklarını ilan ederler. Adaylıklarını ilan etmeleri için biz genel merkezimizde onlara gerekli yerleri tahsis ederiz. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Daha sonra İstanbul'dan bir başka arkadaşımız var. O da bir mektup yazmış, 'Ben de genel merkeze adaylığım ilan edilebilir miyim' diye. Hemen yanıt verdik; 'Elbette genel merkezde adaylığınızı ilan edebilirsiniz' diye. 'Cumhuriyet Halk Partisi' demek, 'demokrasi' demektir. 'Cumhuriyet Halk Partisi' demek, 'hak, hukuk, adalet' demektir. 'Cumhuriyet Halk Partisi' demek, 'geleceği inşa etmek' demektir. Herkes özgürce genel başkan adayı olur, ondan sonra da özgürce yarışır. Sonuçta delegelerimiz ya da partililerimiz karar verecekler. Biz ona saygı gösteririz" diye konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 194
  • Adsız 7 ay önce Şikayet Et
    Gemi kalmadi
    Cevapla
  • Türkiyeli 7 ay önce Şikayet Et
    Martta göruruz ne dümenler dönecek ondan sonra milletin sirtına binsin bütün yük
    Cevapla
  • Hakikat 7 ay önce Şikayet Et
    Kemal hazar denizine harzem şahının yanına oda senin gibi yenilmişti
    Cevapla
  • Müslüm baba 7 ay önce Şikayet Et
    Şen ortaklar sizi ülkeyi bölecektiniz yapamadınız şimde de kendiniz bölündünüz oh olsun
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Küffarın ne yapacağı belli olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...