Kılıçdaroğlu'na 2 yıla kadar hapis istemi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Amasya'da 2014'te düzenlenen bir mitingde sarfettiği sözler nedeniyle 'hakaret'' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

GİRİŞ 09.02.2024 11:21 GÜNCELLEME 09.02.2024 11:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, avukatı Ahmet Özel aracılığıyla başsavcılığa başvurarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amasya'nın Taşova ilçesinde 18 Ocak 2014'te düzenlenen mitingdeki konuşmasında kendisine yönelik "hakaret" suçunu işlediğini belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NUN DOKUNULMAZLIĞI KALKMIŞTI

Bilal Erdoğan, son seçimle milletvekili dokunulmazlığı kalkan Kılıçdaroğlu hakkında şikayetçi oldu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, konuyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun savunmasının alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu'na müzekkere çıkarıldığı, buna istinaden sanığın avukatı Celal Çelik tarafından yazılı savunma yapıldığı ifade edildi.

TARAFLAR UZLAŞMADI

İsnat edilen suçun uzlaşmaya tabi suçlar arasında bulunması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği bildirilen iddianamede, tarafların uzlaşmadığı kaydedildi.

İddianamede, bu kapsamda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    atın içeriye adam dinlensin
    Cevapla
  • kart celal 2 ay önce Şikayet Et
    bu adamın milli guvenlik sorunu olduğu defalarca söylendi..hemen atın hapse bunu..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Zamanında yediğin hurmalar şimdi tırmalayacak.
    Cevapla
  • Bekir 2 ay önce Şikayet Et
    Korma kemal aym senin arkanda. Idam cezası yesen bile kimsecikler dolandırmaz bülent arınç abdullah gül tarafından sevilen pensilvanyacilar. Istersen soykırım yap sana beleş. Ağaya beles küfür hortum şantaj tehdit hakaret kemal e beles
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    PKK ile ortak olmak vatana ihanet değil mi? Niye vatana ihanetten yargılanmıyor? Niye vatanı bölmek suçundan içeri atılmıyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü