Bursa'da emeklilere ulaşımda ve su faturalarında yüzde 25 indirim

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde tüm emeklilere ulaşımda, su faturalarında ve sosyal tesislerde yüzde 25 indirim uygulanacağını belirtti.

Bursa'da emeklilere ulaşımda ve su faturalarında yüzde 25 indirim
Bursa'da emeklilere ulaşımda ve su faturalarında yüzde 25 indirim
GİRİŞ 20.03.2024 10:49 GÜNCELLEME 20.03.2024 10:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde tüm emeklilere ulaşımda, su faturalarında ve sosyal tesislerde yüzde 25 indirim uygulanacağını belirterek, “Emeklilerimize Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kez 1.500 TL’lik nakdi destek sunuyoruz. Başvuru sürecini uzattık. Tüm emeklilerimizin bu destekten yararlanmasını istiyoruz” dedi.

EMEKLİLERE YÜZDE 25 İNDİRİM

Bursa’da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, yeni dönem emekli vatandaşlara birçok ayrıcalıkların sağlanacağını açıkladı. Bursa’da 65 yaş üstü kişilerin ulaşımdan ücretsiz bir şekilde yararlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bizler bu hizmeti sosyal devlet olmanın, sosyal belediyecilik yapmanın gereği olarak görüyoruz. 65 yaş üstünü hiçbir sıkıntı yaşanmadan ücretsiz taşıyoruz. Özel sektörü sübvanse ediyoruz. Sosyal belediyecilikte geçtiğimiz dönem birbirinden özel projelere imza attık. Sahada sürekli olarak emeklilere yönelik neler yapacağımızı soruyorlar. Cumhurbaşkanımızın bu yılı ‘Emekli yılı’ ilan etti. Bizler de emeklilerimizin yaşam kalitelerini artırmak adına daha önce yaptığımız çalışmaların üzerine koyarak önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Bu kapsamda yaş kısıtlaması olmadan tüm emeklilerimize ulaşımda yüzde 25 indirim sağlıyoruz. Ayrıca su faturalarında da emeklilerimize yüzde 25 yapıyoruz. Sosyal tesislerimizde de emeklilerimize yüzde 25 indirim sağlanacak” dedi.

EMEKLİLERE 1500 TL NAKDİ DESTEK

İndirimlere ilave olarak emeklileri Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda da emeklilere destek olacaklarını açıklayan Başkan Aktaş, “İlki Ramazan Bayramı’nda ve ardından Kurban Bayramı’nda olmak üzere emeklilerimize yılda 2 kez 1.500 TL’lik nakdi destek sunacağız. Başvuru sürecini uzattık. Tüm emeklilerimizin bu destekten yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

EMEKLİLERE KÜLTÜR GEZİLERİ

Emeklilere indirim ve nakdi desteğin yanında kültür gezileri de düzenleyeceklerini belirten Başkan Aktaş, “Emeklilerimiz yıllarca çalıştılar. Hayatın yoğun temposu içerisinde belki de fırsat bulamadıkları en önemli başlıklarından biri gezmek, görmek ve eğlenmekti. Şimdi emeklilerimize belki de her dönem erteledikleri turistik gezi fırsatını tur rehberlerimiz eşliğinde önümüzdeki dönemde sunacağız. Şehir içi veya şehir dışına yapılacak tur gezilerine tüm emeklilerimizin en az bir kez katılmasını arzuluyoruz” dedi.

BARAJLARDAKİ DOLULUK TASARRUFLA DEĞERLİ

Dünya’da küresel iklim değişikliğinin etkileri her geçen gün hissediliyor. Bursa’da ise  barajlarda rekor seviyeye ulaşan doluluk oranları yüzleri güldürdü. Özellikle 2023’ün sonbahar aylarından itibaren yağışlarda gözlenen istikrarlı tablo, içme suyu barajı havzalarını besleyerek güzel bir sonucu da beraberinde getirdi. Bursa’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 85 oranında karşılandığı Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki doluluk oranları artmaya devam ediyor.

SU SEVİYELERİ YÜKSELDİ

Son yapılan günlük ölçümleme raporlarına göre Doğancı Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 89, Nilüfer Barajı’ndaki doluluk seviyesi ise yüzde 100 seviyesine ulaştı. Doğancı Barajı'ndaki son su seviyesi bilgilerine göre geçtiğimiz ay Şubat 2024 tarihinde yüzde 4 seviyelerinde seyrederken, Nilüfer Barajı'nda da yüzde 4 seviyesinde artış görüldü.  Geçen yıla göre ise Doğancı Barajı’ndaki su seviyesi yaklaşık 4 (dört) kat artarken Nilüfer Barajı ise geçen yıl sıfır noktasında iken bu yıl yüzde 100 seviyesine ulaştı. Nilüfer Barajı’nın dolmasıyla birlikte taşan sudan Doğancı Barajı da nasibini aldı. Bu doğrultuda, barajın alt havzasında bulunan Doğancı Barajı’na su salınımı gerçekleşti.

“TASARRUFU ELDEN BIRAKMAYALIM"

Barajlardaki doluluk oranlarının rahatlatıcı seviyelerde olmasının, beraberinde rehaveti getirmemesi uyarısında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tasarrufun elden bırakılmaması ve aynı titizlikte su kullanımına devam edilmesi çağrısında bulundu.

İçme suyu hatlarındaki iyileştirme ve yenileme çalışmalarının yıllar içerisinde hız kazanmasıyla, 1995’de yüzde 65’lerde olan sudaki kayıp kaçak oranının, 2023 sonunda merkezde yüzde 20’nin altına düşürüldüğüne dikkat çeken Başkan Aktaş, kayıp kaçakla yapılan etkin mücadele sayesinde, 29 yılda, 3 (üç) barajlık su tasarrufu sağlandığını ifade etti.

Bu durumun, hem mali kaynak israfının, hem de su israfının önlenmesine çarpıcı örnek oluşturduğuna işaret eden Başkan Aktaş, vatandaşların da su tasarrufu yoluyla, milli ekonomiye katkı sağlayabileceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar akılları nerdeymiş. Hangi emekliye nasıl destek olacaklarmış,Belediye bütçesi eksideydi.nezaman doldurdular. Gerçi doğruya yalandan kim ölmüş.
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Vatanın ve Milletin bütünlüğü ve bekası için oyum Cumhur ittifakınındır.Devletimiz daim var olsun.Başka Vatan yok beyler...
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    Bu biz emekliler için çok güzel haberdi, eyvallah Recep başkanım.Oyumuz sizin
    Cevapla
  • İbrahim 1 ay önce Şikayet Et
    Darısı Balıkesir Emeklilerinin başına.
    Cevapla
  • Y Y 1 ay önce Şikayet Et
    Bursamızın Efsane Başkanına Selam Olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den