Türkiye ve Almanya'dan İsrail'e uyarı niteliğinde açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Gazze'deki son gelişmeler hakkında, "Refah'a yapılacak bir harekat tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail'in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır." dedi.

GİRİŞ 07.05.2024 17:43 GÜNCELLEME 07.05.2024 19:27
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Dışişleri Sözcüsü Keçeli, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, "Refah'a yapılacak bir harekat tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail'in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır" ifadelerini kullandı.

Keçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazze’deki son gelişmeler hakkında:

Gazze’de ateşkesin sağlanması ve rehine ile tutukluların karşılıklı serbest bırakılması konusunda yapılan son önerinin Filistin tarafınca kabul edilmesini memnuniyetle karşıladık.

"NETANYAHU HÜKÜMETİNİN İYİ NİYETLE HAREKET ETMEDİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR"

Gazze’deki yıkım ve katliamın sona erdirilmesi yönünde böylesine olumlu bir gelişme yaşanmışken, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını artırması, Netanyahu Hükümetinin iyi niyetle hareket etmediğini bir kez daha göstermiştir. 

"REFAH’A YAPILACAK BİR HAREKAT SADECE BÖLGEYİ DEĞİL, TÜM DÜNYAYI ETKİLEYECEKTİR"

Refah’a yapılacak bir harekat sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır. Refah’ta ve sınır kapısında statükoya süratle geri dönülmelidir."

 

BİR UYARI DA ALMANYA'DAN

Baerbock, X sosyal medya platformundaki hesabından, "Refah'a yönelik büyük bir saldırı konusunda uyarıyorum. 1 milyon insan buhar olup uçamaz. Korunmaya ihtiyaçları var." paylaşımı yaptı.

Dışişleri Bakanı Baerbock, Gazze'de acilen daha fazla insani yardıma ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek, "Bunun için Refah ve Kerem Şalom sınır kapıları derhal yeniden açılmalıdır." dedi.

HAMAS ATEŞKES ÖNERİSİNE ONAY VERMİŞTİ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, dün Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti.

Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı almıştı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, bu sabah Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 789 Filistinli öldürüldü, 78 bin 204 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 113
  • 035 1 hafta önce Şikayet Et
    Bütün Avrupa ülkeleri artık bu vahşi terör örgütü itraile karşı harekete geçmelidir.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar benim beklentim,bu avrupali ve hayvanlaşmiş yahudiye sunulucak hesab,kim ödeyecek bu faturayi,ne zaman ki benzeri bir 11 EYLÜL gerçekleştiginde!!!
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD zorda. FED' in bastığı para 306 trilyon dolara ulaştı. Dünya ticaret hacmi (Emtia) Yıllık 100 trilyonun altında. Dünya savaşı çıksın ki yıkım olsun. Ancak Dünya savaşı çıksa bile YOK olacak olan ( 50 eyalet dağılacak) kendileridir.
    Cevapla
  • Yahudi hitler 1 hafta önce Şikayet Et
    Almanya’da yahudi soykırımı dala veresiyle hem çıkar sağladılar hem Filistin’e yerleştirildiler madem Almanya soykırım yaptı savaşı kaybettiğinde Almanya’dan toprak alsaydınız Avrupa’da bir devlet olmuştunuz ama sahtwkarlar bu oyunu oynadı siyonisler her taşın altında şeytanın çocukları bunları dünya bunlar yüzün den huzursuz kan ve göz yaşı bunlar yok olsa huzur bulur
    Cevapla
  • Mezc 1 hafta önce Şikayet Et
    Hitler Filistine gitmek istemeyen yahudilerin bir kısmını öldürmüş diyorlar.
    Cevapla
  • Şualar 1 hafta önce Şikayet Et
    Çünkü, her hükûmetin zulmünü gören Yahudiler, Almanya memleketinde kesretle toplanıp intikamlarını almak için, komünist komitesinin tesisinde mühim bir rol ile Yahudi milletinden olan Troçki namında dehşetli bir adamı, Rusya’nın Başkumandanlığına ve terbiyegerdeleri olan meşhur Lenin’den sonra Rus hükûmetinin başına geçirerek Rusya’nın başını patlatıp bin senelik mahsulâtını yaktırdılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor
Bakan Bayraktar Gabar için tarihi açıkladı! Günde 50 bin varil çıkarılması hedefleniyor!