Barut yerine yeni fırlatma sistemi

Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Prof.Dr. Öksüz, elektromanyetik fırlatma sistemi hakkında bilgi verdi.

GİRİŞ 28.09.2016 16:55 GÜNCELLEME 28.09.2016 17:03
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve ekibi, içine konulan metalleri barut yerine elektromanyetik enerji ile 500 metre fırlatabilen sistem geliştirdi.

Yaklaşık 3 ay önce "elektromanyetik fırlatma sistemi" projesine başladıklarını ifade eden Öksüz, "Bu sistemde oluşturduğumuz elektromanyetik dalgalarla kullandığımız malzemeler üzerine bir kuvvet uyguluyoruz. Bu kuvvet de malzemeye bir itki sağlıyor ve belli bir hızla fırlatıyor. Elektromanyetik enerji ile gerçekleştirilen itki, normal kimyasal yakıtlarla yapılan itkilerden 5-10 kat daha fazla olabiliyor" dedi.

SANİYEDE 300 KM

Kurdukları sistemin şu andaki hızının saniyede 300 metre olduğunu dile getiren Öksüz, bu sistemin yurt dışındaki muadillerinin hızının saniyede 3 bin metre olduğunu, geliştirilmesi halinde bu hıza da ulaşabileceklerini belirtti.

Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Normal şartlarda fırlatma için barut gibi katı yakıtlar ile sıvı yakıtlar kullanılıyor. Bunlar etki tepki yasasına göre hareket ediyorlar. Barutun sağladığı termal enerji, kinetik enerjiye dönüşüyor ve önündeki füzeyi ya da içindeki cismi fırlatıyor.

'GELECEĞİN SAVAŞ TEKNOLOJİSİ'

Bu sistem, aklınıza gelen her şeyi fırlatabilecek düzeyde. Top olabilir, füze olabilir, tank mermisi olabilir. Sistemle fırlatma sayısını artırabilirsiniz. Elektromanyetik fırlatma sistemi ile artık barut kullanılmayacak. Bunun yerine elektromanyetik enerjiyi kullanabileceğiz. Bundan sonra savunma sanayisinde kullanılacak silahlar, elektromanyetik fırlatıcıların kullanıldığı silahlar olacak. Dünyada bunları gemilere monte etme çalışmaları devam etmektedir. Geleceğin savaş teknolojisinde lazerlerin ve elektromanyetik fırlatıcıların önemi çok fazla olacaktır." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • amca 7 yıl önce Şikayet Et
    (ilk yorumun devamı) ayrıca mermide kovana ihtiyaç olmayacağı için aynı çapta daha büyük mermiler atabilirsin yada kovan bölümünü patlayıcı yaparsın. böylece keskin nişancı tüfeğinin yada diğer silahların vuruş gücünü ve etkisini arttırırsın.
    Cevapla
  • akif 7 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler...
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce arkadaşları tebrik ediyorum çok güzel bir çalışma Allah yardımcıları olsun. İlginç bir bilgi paylaşımı olması hem de Rahmetli Erbakan Hocamı anmak için söyleyeyim: Rahmetli Erbakan Hocam söylemişti yıllar önce belki 20 yıl olmuştur hatta maliyetini bile söylemişti 50000 $ bu sistemlerin yapılabildiğini ama tabi o zamanlar kimse sahip çıkmamıştı isteyen Youtubeden Rahmetli hocanın bu konuşmasını dinleyip görebilirler.
    Cevapla
  • idealistvatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    metredir o kilometre olsa duramazsın :)
    Cevapla
  • battal 7 yıl önce Şikayet Et
    namlusu icinde benim bir fikrim var surunmeyi neredeyse sifira indirerek ateslenen cismin namludan surtunmeden istenilen yone gonderilebilir yani hizi cok daha fazla olabilir...
    Cevapla
  • amca 7 yıl önce Şikayet Et
    namlu ve tabiki içindeki yiv ve setler merminin düz gidebilme mesafesini belirler. ayrıca gittikçe daralan namlu içi mermiyi yavaşlatmaz aksine hızlandırır. tabi bu barut gazı ile itilen mermiler için geçerli. manyetizmada kurallar değişebilir. burada daha önemli olan barut olmadığına göre namlu ağız alevi de olmayacak. komando tüfeklerinde ve özellikle keskin nişancı tüfeklerinde olmasını isteyeceğiniz bir özelliktir. tabi birde ses seviyesi düşecektir. daha sessiz bir silah daha gizli kalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar