Amazon satın almadan önce ayakkabının denenebildiği yeni bir özellik duyurdu

Elektronik ticaret her geçen gelişmeye devam ediyor. Son olarak e-ticaret devi müşterilerin ayakkabıları satın almadan önce deneyebildiği yeni bir özelliği duyurdu.

Amazon satın almadan önce ayakkabının denenebildiği yeni bir özellik duyurdu
Amazon satın almadan önce ayakkabının denenebildiği yeni bir özellik duyurdu
GİRİŞ 10.06.2022 09:57 GÜNCELLEME 10.06.2022 09:58

İnternet üzerinden alışveriş giderek popülerleşiyor. Özellikle pandemi ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının olduğu dönemler internet üzerinden alışverişe olan ilgi katlanarak arttı. Ancak bazı ihtiyaçlar, internet üzerinden karşılandığında müşterileri memnun etmeyebiliyor. Özellikle çevrim içi moda alışverişini müşteriler için daha kolay hale getirmek bu noktada oldukça önemli. Örneğin alınan bir ayakkabı müşteri tarafından beğenilmediği için iade edildiğinde bu hem firma açısından hem de müşteri açısından bir zaman kaybına ve gereksiz maliyete neden oluyor.

Amazon'da bu kapsamda Virtual Try-On for Shoes (Ayakkabılar için Sanal Deneme) özelliğini müşterilerine duyurdu. Yeni eklenen özellik sayesinde müşteriler, ayakkabı satın almadan önce telefonlarının arka kamerasını kullanarak ayakkabıyı canlı olarak deneyebiliyor. 

Müşteriler, artırılmış gerçeklik (AR) ile ürünün sayfasına gittiklerinde "Sanal Deneme" butonu ile bu özelliği hemen kullanmaya başlayabilecek. Daha açılan penceredeki talimatlar takip edilerek ayakkabılar canlı olarak denenebiliyor.

Şu anda yalnızca iOS uygulaması ve New Balance, Adidas, Reebok, Puma, Superga, Lacoste, Asics ve Saucony markaları ile çalışıyor. Yakında Andorid'e de bu özelliğin ekleneceği belirtildi. Özellik henüz Türkiye'de aktif değil. 

Amazon bu uygulama ile müşterilerin satın alma olasılığını artırmayı, iade giderlerini azaltmayı ve Amazon'u moda alışverişlerinin merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Zamanla oluşacak veriler, uygulamanın hedefine ulaşıp ulaşmadığını gösterecektir. 

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti