Metaverse'de avatarlar için kıyafet satılmaya başlandı

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarını bünyesinde bulunduran Meta, sanal evereni Metaverse içerisindeki avatarlar için kıyafet satışına başladı.

Metaverse'de avatarlar için kıyafet satılmaya başlandı
Metaverse'de avatarlar için kıyafet satılmaya başlandı
GİRİŞ 20.06.2022 12:32 GÜNCELLEME 20.06.2022 12:32

Metaverse evreninde yapılan güncellemeler ile gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, Mark Zuckerberg tarafından Facebook şirketinin yeni adı Meta olarak açıklanmış, ardından da sanal gerçeklik evreni Metaverse'nin hayata geçtiği duyurulmuştu. Bu kapsamda Metaverse için ilginç bir gelişme yaşandı. Metaverse üzerinden avatarınız için kıyafet alışverişi yapmak artık mümkün.

Şimdilik doğrudan Facebook, Instagram ve Messenger kullanıcıları için açılan online avatar giyim mağazası, Prada, Balenciaga ve Thom Browne gibi lüks markaların kıyafetlerine ev sahipliği yapıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mark Zuckerberg, “Dijital ürünler, Metaverse evreninde kendinizi ifade etmenin önemli bir yoludur. Ayrıca yaratıcı ekonominin büyük bir itici gücü olacaktır” dedi ve mağazaya önümüzdeki dönemde birçok markanın ekleneceğini belirtti.

Meta, Metaverse ile dijital avatarlar ile etkileşime geçmenin mümkün olduğu “tam olarak sınırları olmayan” sanal bir dünya kurmayı hedefliyor.

Avatar mağazasındaki ürünler başlangıçta 3 ila 9 dolar arasında satılacak. Bunun yanında  Meta avatarları için ücretsiz kıyafet seçenekleri de mevcut olmaya devam edecek. Zuckberg, daha önceki bir Instagram canlı yayını sırasında plânının mağazayı geliştiricilerin kıyafet üretip satabilecekleri açık bir pazar yeri hâline getirmek olduğunu söylemişti.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti