Karar verildi! TBMM evlilik programlarını inceleyecek

Skandalları ile gündemden düşmeyen izdivaç programları konusunda beklenen adımı atan TBMM, araştırma ve inceleme çalışmalara başlıyor

Karar verildi! TBMM evlilik programlarını inceleyecek
Karar verildi! TBMM evlilik programlarını inceleyecek
GİRİŞ 01.03.2017 17:40 GÜNCELLEME 01.03.2017 17:40
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Bilindiği gibi RTÜK'e yapılan şikayetlerin başında evlilik programları geliyor. Evlilik/İzdivaç Programlarının Aile Kurumuna Olumsuz Etkilerinin Araştırılarak Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Alt Komisyon başkanlığına, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik seçildi.

AK Partili Çelik, yıllardır televizyon kanallarının gündüz kuşağında yayınlanan evlilik programlarıyla ilgili ciddi bir rahatsızlığın söz konusu olduğunu belirtti.

BİNLERCE ŞİKAYET DİLEKÇESİ GÖNDERİLDİ

Programlarda iş, evlilik aşamasına gelince reyting kaygısıyla olayın magazinleştirildiğini anlatan Çelik, konuya ilişkin bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlara binlerce şikayet dilekçesinin ulaştığını kaydetti.

Canan Candemir Çelik, dilekçelerde, programların genel ahlak, manevi değerler ile ailenin korunması ilkesine aykırılıklar içerdiğinin belirtildiğini ifade etti.

Çelik, evlilik programlarında, kurgulanmış senaryoların izleyiciye sunulduğunu bildirdi. TBMM çatısı altında konuyla ilgili bazı çalışmalar yapıldığını vurgulayan Çelik, bu çalışmaları anlattı. AK Parti'li Çelik, alt komisyon çalışmalarında neler yapılacağına ilişkin bilgi verdi.

YORUMLAR 25
  • Bİ ZAHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    TBMM de izlesin 80 milyon uyutuluyor. ahlak dejenerasyonu yaşanıyor. işin garibi mesela bir tv de bu programdan sonra da dini sohbet verilmiyor mu. gülen mi ağlan mı.?
    Cevapla
  • fatihyavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsini yayından kaldırmak lazım. bir inceleyin hangi kanalda geleceğimiz olan çocuklarla ilgili eğitici bir program var. ?
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu programlara bir şey olacağını sanmıyorum rtük denen denetleyeci kurum ne iş yapar bütün kanallarda kepezelik diz boyu bir okadarda şikayet var (ben rtüğe 3 kere şikayet yazdım) bu programı yapan ve devamlı ekranda olan o sözüm ona evlenecek kişilerin aldıkları paralar araştırılsın.ALLAH aşkına bizim kültürümüze uyuyormu bırakın bizim kültürü insanlığa aykırı bir proram.Teşekkürler.
    Cevapla
  • boogat 7 yıl önce Şikayet Et
    hele şu seda bilmemnesinin programı tam bilmemnelik
    Cevapla
  • Malili 7 yıl önce Şikayet Et
    Star ve atv yandaş ın kanalı fox değil ama fox dan farkları yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi