Evlilik programlarına 12 milyon TL ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından son günlerde büyük tepkilere yol açan evlilik programlarına cezayı kesti.

Evlilik programlarına 12 milyon TL ceza
Evlilik programlarına 12 milyon TL ceza
GİRİŞ 02.03.2017 12:12 GÜNCELLEME 02.03.2017 12:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

RTÜK  tarafından Kanal D'deki "Kısmetse Olur", ATV'deki "Esra Erol'da", star TV'deki  "Zühal Topal'la", Show TV'deki "Evleneceksen Gel" ve flash tv'deki "Dest-i  İzdivaç" adlı programlara para cezası uygulandı.

Bunlarla RTÜK'ün evlilik  programlarına son bir yılda verdiği para cezası 12 milyon lirayı aştı. (AA)

'İZDİVAÇ PROGRAMLARI KURGU'

Posta'da yer alan habere göre evlilik/izdivaç programlarının aile kurumuna olumsuz etkilerinin araştırılarak alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Alt Komisyon başkanlığına, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik seçildi.

İlk toplantısını gerçekleştiren komisyon, en yaşlı üye sıfatıyla AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel başkanlığında toplandı.

Komisyonda verilen önergenin kabul edilmesiyle, alt komisyon başkanlığına Çelik seçildi.

AK Parti’li Çelik, yıllardır televizyon kanallarının gündüz kuşağında yayınlanan evlilik programlarıyla ilgili ciddi bir rahatsızlığın söz konusu olduğunu belirtti.

Programlarda iş, evlilik aşamasına gelince reyting kaygısıyla olayın magazinleştirildiğini anlatan Çelik, konuya ilişkin bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlara binlerce şikayet dilekçesinin ulaştığını kaydetti.

YORUMLAR 1
  • lazo 7 yıl önce Şikayet Et
    çok yerinde bir karar türk aile yapısını bozmaya yönelik ve gençlerin ve ciddi evlenmek isteyenlerle alay edici sırf proğram olsun diye nerde şov meraklısı varsa oraya toplanmış saçmalıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"