Yeni Asır'ın asparagasçı çömezi

111 yıllık Yeni Asır, "Çeşme'nin iki yüzü" haberinde, bir muhabirin asparagas kurgusuna kurban gitti. Rotahaber.com olayın perde arkasını araştırdı ve ortaya koydu.

Yeni Asır'ın asparagasçı çömezi
Yeni Asır'ın asparagasçı çömezi
GİRİŞ 16.08.2006 16:35 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:56

Yeni Asır'ın "Çeşme'nin iki yüzü" diye hazırladığı haberde, yörede yer alan alternatif tatil sunan dört turistik merkez olduğu belirtildi.

 

 

 

Kafsında kurguladığı habere malzeme toplamaya çalışan muhabir Ayça Çalışkan, bunlardan Club Familia ve Yeni Meltem Tatil Köyü'ne gitmiş. Buradlardan kurgusuna malzeme toplamakta zorlanan asparagas muhabiri, yalan üzerine yalan yazmış.

 

 

 

 

Söz konusu otellerin her gün gazete ve televizyonlarda reklamları yer alıyor. Yalnız yurdun dört bir yanından değil, Avrupa'nın muhtelif ülkelerinden insanlar bu tesislere geliyor. Kimi önceden rezervasyon yaptırarak geliyor, kimileri de "çat kapı" hesabı şansını zorlayarak buralara gelip konaklıyorlar.

 

 

 

 

KENDİ SÖZÜNÜ KENDİ YALANLAMIŞ, GAZETE FARKINA VARMAMIŞ

 

 

 

 

Muhabir, her yerden gelip insanların konaklayabildiği bu tatil merkezlerini, "Sadece Yeni Asır'ın girmeyi başardığı bu oteller" diye sunarak, gazete okuyucularını kandırmaya çalışıyor.

 

 

 

 

 

 

Yeni Asır'ın asparagas muhabiri, oteller başı açık kimsenin alınmadığını öne sürüyor. Ancak, kendisinin bir hafta sonra başörtülü olarak gittiğinde gezebildiğini öne süren muhabir, kadınlar plajında ise muhafazakar mayolu ve bikinili kadınların birlikte yüzdüğünü söyleyerek peşpeşe gelen iki paragrafta kendini yalanlıyor.

 

 

 

 

HABERİN DOĞRU TARAFLARI DA VAR

 

 

 

 

Yalanlarla dolu haberin doğru tarafları da var. Bu otellerin kadınlar ve erkeklere ayrı imkanlar sundukları bir gerçek. Bu otellerde, içki servisi olmadığı da yanlış değil. Kadın ve erkeklere ayrı imkanlar sunan otellerde, kadınlara özel ayrı havuz ve plaj imkanı sunuluyor.

 

 

 

 

Haberin bir başka doğru tarafı ise bu otellerin doluluk oranı. Birçok otel yüzde 50 kapasitenin altında çalışmak durmunda kalırken, bu otellerin dolulun ornı yüzde 90'ları buluyor.

 

 

 

 

OTEL SAHİPLERİ NE DİYOR? BU LİNKİ TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tek tüfek, çelik gibi iman... 2 mücahidin kahramanca savaşıp şehit olduğu anlar
Bursa'da kuzenlerin muhtarlık seçimi kavgasında kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı