Rüyada uçmak iyiye mi kötüye mi işaret eder? Rüyada göğe yükseldiğini görmek hayırlı mıdır?

Rüyada gökyüzü görmek, rüyayı gören kişinin içinin ferahlayacağına işaret eder. Ayrıca rüya sahibinin zor günleri atlatmasının ardından başarıya ulaşacağına ve bu başarı sayesinde çevresindekiler tarafından takdir edileceğine işaret edilmektedir. Ancak rüyada gökyüzü görmek görüldüğü duruma göre farklı tabir edilmektedir. Peki rüyada gökyüzüne bakma hayırlı mıdır?

Rüyada uçmak iyiye mi kötüye mi işaret eder? Rüyada göğe yükseldiğini görmek hayırlı mıdır?
Rüyada uçmak iyiye mi kötüye mi işaret eder? Rüyada göğe yükseldiğini görmek hayırlı mıdır?
GİRİŞ 07.09.2022 13:59 GÜNCELLEME 07.09.2022 13:59

Rüyada gökyüzü görmek, rüya sahibinin feraha kavuşacağına anlamına gelmektedir. Ancak detaylandıracak olursak da rüyanın görüldüğü duruma göre tabir edilmektedir. Rüyada gökyüzüne ulaşmaya çalışmak, rahmet ve berekete yorumlanırken, gökyüzüne ulaşamadan uyanmak hayal kırıklığına işaret etmektedir. Rüyasında gökyüzünü aydınlık, ışık ışık gören kişinin, gönül rahatlığına, umut dolu ve mutlu günler yayacağına yorumlanmaktadır. Bazı tabircilere göre ise semaya yükselen kişinin ömrünün tamamına erdiği şeklinde tabir edilmektedir. Ancak bu rüyayı daha iyi yorumlayabilmek için rüyanın görüldüğü duruma ve kişinin ruh haline göre tabir edilmesi daha uygun olunmaktadır.

Rüyada savaş çıktığını görmek neye işaret? Rüyada savaştan kaçmak ne demektir?Rüyada savaş çıktığını görmek neye işaret? Rüyada savaştan kaçmak ne demektir?

RÜYADA GÖĞE YÜKSELDİĞİNİ GÖRMEK

Rüyada göğe yükseldiğini gören kişinin mertebesinin yükseleceğine işaret etmektedir. Rüya sahibinin uzun süredir içinde bulunduğu sıkıntılı günlerini büyük mücadelesi sonucu geride bıraktığına yorumlanmaktadır. Bazı alimlerin yorumuna göre ise rüyada göğe yükseldiğini gören kişi, yakın zamanda başarılı işlere imza atacağına ve bu sayede hem maddi olarak zenginleşeceğine hem de birçok kişinin beğenisini kazanacağına işaret edilmektedir. 

Kim rüyasında 1. Kat semaya yükseldiğini gördüyse, o kişinin ahir ömrünün sona ereceğine delalet etmektedir. 2. Kat semada görse ilim, irfan sahibi olacağına, 3. Kat semada görse dünya nimetlerine, 4.kat semada görse devlet kademesinde üst düzeye ulaşacağına, 5. Kat semada görse korkulu ve endişeli günlere, 6. Kat semada görse yüksek mertebelere erişeceğine, 7. Kat semada görse maddi manevi güzel günlere göreceğine işaret edilmektedir.

RÜYADA GÖKYÜZÜNE BAKTIĞINI GÖRMEK

Rüyada mavi, güzel ve dingin bir gökyüzüne baktığını görmek, güzel insanlarla tanışacağına ve başarılı işler yapacağına işaret etmektedir. Rüya sahibinin huzur ve sağlıklı günler yaşayacağına yorumlanmaktadır. Ancak, rüyada kapalı ve karanlık bir gökyüzüne bakmak ise mutsuzluğa ve rüya sahibinin tadının kaçacağına işaret etmektedir.

RÜYADA GÖKYÜZÜNÜN YARILDIĞINI GÖRMEK

Rüyada gökyüzünün yarıldığını gören işi, uzun süredir içinde bulunduğu sıkıntılı ve zor günlerin son bulacağına işaret etmektedir. Rüya sahibinin başına gelebilecek tüm kötülüklerden korunarak bir ömür geçireceğine yorumlanmaktadır. Birçok hayra yorumlanan rüyada gökyüzünün yarılması aynı zamanda rüyayı gören kişinin başarıya ulaşarak çevresinde bulunan birçok kişi tarafından takdir edileceğine işaret edilmektedir.

RÜYADA GÖKYÜZÜNDEN DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRMEK

Rüyayı gören kişinin Allah’tan uzaklaşarak fena işler yapacağına ve bile bile günaha doğru yöneldiğine yorumlanmaktadır. Bundan dolayı rüya sahibinin dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarı niteliği taşıyan rüyalardan olmaktadır.

RÜYADA GÖKYÜZÜNÜ FARKLI RENKLERDE GÖRMEK

Rüyada gökyüzünün normal hayattakinden farklı renkte görmek, rüya sahibinin yapacağı hayır işlerine ve başaracağı işler vesilesiyle birçok kişi tarafından takdir edileceğine işaret etmektedir. 

ALİMLERE GÖRE RÜYADA GÖKYÜZÜ GÖRMEK

Nablusi: Rüyada gökten veya göğün bir tarafından inen şeyin benzeri ve halkın bir müdahalesi olmadan Allah tarafından gelir. Şöyle ki, gökten evler üzerine ateşin düştüğünün görülmesi, Allah tarafından halka gelecek alaca, çiçek hastalığı ve ölümdür. Eğer ateş, arazi ve harman yeri ve nebatat biten yerlere düşse, nebatat yakılır. Ekinlere dolu ve çekirge gibi gök afetleri erişir. Eğer gökten bal, zeytin, incir ve arpa gibi bolluğa delalet eden şeyler inse, halka menfaatli yağmurlar yağar ve halkın menfaati gökten inen şeylerle meydana gelir. Bazen gök, sultanın cismine ve zatına, bazen de, sultanın köşküne, çadırına, evine ve malına delalet eder.

Seyyid Süleyman: Rüyasında göğün birinci katında olduğunu görenin, eceli yaklaşmıştır. Göğün ikinci katında olmak; ilim ve hikmettir. Göğün üçüncü katı izzet ve ikbalin artmasıdır. Talih güzelliğidir. Dördüncü sema; padişahlara ve alimlere yakın olmaktır. Beşinci sema; korku ve üzüntüye uğramakla tabir olunur. Göğün altınca katı; saadet ve mertebenin büyümesidir. Kendini yedinci semada görenin, kuvvet ve kıymeti yücelir. Refahı artar, bahtiyar olur.

Molla Cami: Gökten evler üzerine ateşin düştüğünü görmek, Allah tarafından halka gelecek hastalık ve ölümdür. Göğe tamamen çıktığını görse, işin sonuna da kavuşur. Yine yeryüzüne dönse, yerildiği şeyden kurtulur. Yerinden düşse, ona arz olan ve azalarında kırık ve çıkık miktarınca, onun halinde noksanlık ve helak meydana gelir. Rüyada göğe çıkan, uyanıklıkta hasta ise ve gökten yere tekrar inmese, o kimse o hastalıktan ölür. Tekrar yere inse, onun zararı ve hastalığı son haddine varır. Aile ve yakınlarının ümidi kesilir sonra inşallah yine bundan kurtulur. Bir kimse rüyada merdiven veya bir iple semaya çıktığını görse, izzet, yükseklik ve korkuya işaret eder.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!