Japonya Festivali 11 Aralık'ta başlıyor

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğince düzenlenen 'Japonya Festivali' 11 Aralık Cumartesi başlıyor. Farklı konularda bir dizi etkinliğin yapılacağı festivalde yılın en iyi belgeseli de seçilen “Japonya’da Türk İzleri Belgeseli” de gösterilecek

Japonya Festivali 11 Aralık'ta başlıyor
Japonya Festivali 11 Aralık'ta başlıyor
GİRİŞ 10.12.2021 10:18 GÜNCELLEME 10.12.2021 10:18

Asya Kıtası’nın en uzak iki noktası olan Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ve tarihi ilişkiler sıradışı bir çok özellik barındırıyor. Bu açıdan iki ülke arasında yapılan etkinlikler de büyük önem taşıyor. Japonya’nın Ankara Büyükelçiliğince organize edilen “Japonya Festivali” bu yıl 11 Aralık 2021 tarihinde başlayacak ve 26 Aralık 2021 Pazar günü sona erecek.

Festivalde; Minyatür Ağaç Yetiştirme Sanatı Eğitimi, Japonca Sunum Yarışması, Takikomi Gohan Yapımı, Animenin Tarihçesi ve ÖzellikleriJaponya’da Eğitim ve Burslar konulu Webinar, Judo’nın Tanıtımı, Origami Atölye Çalışması ve Büyükelçi Sayın Suzuki ile Söyleşi gibi bir dizi etkinlikler olacak. Festivalde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ile hazırlanan, yönetmenliği Umut Mete Soydan tarafından yapılan “Japonya’da Türk İzleri Belgeseli”nin de gösterimi yapılacak ve yönetmen ile söyleşi gerçekleştirilecek. Festival, Japonya Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesaplarından anlık olarak da takip edilebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı