Fransa kana bulanacaktı! Tutuklandı

Fransa’da terör saldırısı hazırlığında olduğu ve ülkenin Rennes kentini hedef almayı planladığı iddiasıyla gözaltına alınan Sorbonne Üniversitesi öğrencisi tutuklandı.

Fransa kana bulanacaktı! Tutuklandı
Fransa kana bulanacaktı! Tutuklandı
GİRİŞ 11.01.2018 11:16 GÜNCELLEME 12.01.2018 11:19

LE Point dergisinde yayımlanan haberde, yılbaşından önce evine baskın düzenlenerek gözaltına alınan 19 yaşındaki genç kız hakkındaki bilgilere yer verildi. Haberde, Fransaiç istihbarat birimi DGSI sayesinde yakalanan kişinin, başkent Paris yerine Rennes kentinde terör eylemi gerçekleştirme niyetinde olduğu ileri sürüldü. 

 

 

Sosyal paylaşım ve mesajlaşma programı Telegram aracılığıyla, saldırıda kullanmayı planladığı silahı temin etmeye çalıştığı belirtilen genç kızın, daha az güvenlik önlemi alındığı ve daha az güvenlik görevlisi bulunduğu için Rennes şehrini seçtiği ifade edildi.

DAHA ÖNCE HİÇBİR EYLEME KATILMAMIŞ

Dergi, Sorbonne Üniversitesi öğrencisi genç kızın evine yapılan baskında, terör eylemine dair bir not dışında başka delil bulunmadığı, şimdiye dek herhangi bir eyleme katılmadığı veya şüpheli bir profile sahip olmadığı bilgisini verdi.

Hakkında soruşturma açılarak cezaevine konulan genç kızın eğlence mekanlarına çok sık gittiği, çevresinde sosyal biri olarak tanındığı ve hazırlandığı saldırıyı da yine bir eğlence mekanında gerçekleştirmeyi hedeflediği öne sürüldü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak