Gerilim sonrası Pakistan'dan yeni hamle

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi'nden yapılan açıklamada, ülke hava sahasının tüm uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

GİRİŞ 27.02.2019 11:39 GÜNCELLEME 27.02.2019 12:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pakistan savaş uçakları sabah saatlerinde Hindistan hava sahasına girdi. Pakistan Hava Kuvvetleri, Hindistan’a ait 2 savaş uçağını düşürdü. Hindistan ise gelişmelerin ardından, Pathankot, Leh, Srinagar ve Keşmir'deki havaalanlarını kapattığını açıkladı. Hindistan haber ajansı ANI, Hindistan hava sahasında Pakistan'a ait bir F-16'nın düşürüldüğünü açıkladı. 



İKİ ÜLKE BİRÇOK KENTTE SİVİL UÇUŞLARI DURDURDU  

Hindistan Havaalanı İdaresi, Cammu Keşmir bölgesindeki Srinagar, Cammu ve Leh havaalanları ile Haryana ve Pencap eyaletlerinin ortak merkezi Çandigarh, Pencap eyaletindeki Amritsar havaalanlarının tüm sivil uçuşlara kapatıldığını bildirdi.Öte yandan, Pakistan basınında yer alan habere göre, Pakistan ve Hindistan hava sahasını kullanacak sivil uçakların ya çıkış havalimanlarına döndüğü ya da alternatif rotalara yöneldiği belirtildi.Benzer şekilde Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi de ülkenin Lahore, Multan, Faysalabad, Sialkot ve başkent İslamabad olmak üzere beş havalimanında uçuşların durdurulduğunu duyurdu.

PAKİSTAN HAVA SAHASINI KAPATTI

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi'nden yapılan açıklamada, ülke hava sahasının tüm uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

 

 

YORUMLAR 4
  • hindistan haksız 5 yıl önce Şikayet Et
    batı budur. hak hukuk tanımaz. hindistan kendilerinden yana diye hindistanı haklı buluyor. ihtilaflı bölgede olan bir olay için hindistan pakistanı sorumlu tutuyor. böyle bir şey olmaz. hindistan sağduyulu davranmıyor. bunun yerine pakistan ile bir araya gelip olayı birlikte araştırıp bundan sonrakileri engellemeleri gerekirken hindistan olayı daha da tırmandırıyor. pakistanın hava sahasını işgal ne demek. pakistan haklıdır. pakistanı haksız göstermeye çalışanlar ideolojik davranıyor.
    Cevapla
  • hashuskav 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim sesis kalmıyacağımızı biliyorlar yeni oyun yahudi kutupları belirliyor 3. dünya savaşı 2. dünya savaşın 100. yıl dönümüde başlayacaktır. belki ben görürüm veya göremem ancak yazın bir köşeye...
    Cevapla
  • uğur54 5 yıl önce Şikayet Et
    neyi paylaşamıyonuz ? savaşmak size ne kazandıracak?
    Cevapla
  • saga 5 yıl önce Şikayet Et
    Riesssssssssssss! durdur bu savaşı!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim