Şırdanın da kaçağı geldi

Adana'da kaçakçılığı önlemek için çalışma yapan polis ekipleri yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen 20 bin şırdan ele geçirdi.

Şırdanın da kaçağı geldi
Şırdanın da kaçağı geldi
GİRİŞ 12.08.2015 15:04 GÜNCELLEME 12.08.2015 15:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, bir hafta içerisinde 16 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Ekiplerin yaptığı çalışmalarda, ev, işyeri ve araçlarda yaplan aramalarda 203 bin paket değişik markalarda kaçak sigara, 2 bin 599 şişe değişik markalara ait kaçak içki, 70 bin 290 kaçak çakmak, 5 bin 616 litre menşei belli olmayan kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Kaçakçılığı önlemek için aralıksız çalışma yapan ekipler, şüphe üzerine durdurdukları bir kamyonda ise büyükbaş hayvanlardan elde edilen ve yerel tatlardan olan 20 bin şırdan ele geçirdi. Şırdanın Suriye'den girdiği anlaşıldı.

Polisin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 22 zanlıdan, 14'ü çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Kaçak ürünlerden elde 1 milyon 829 bin 403 liralık haksız kazancın önlendiği kaydedildi. 

Küçük ve büyükbaş hayvanların midesinin bir bölümü olan sakatat yemek çeşitleri arasında yer alan şırdan dolması, Adana'da corbacıların yanısıra seyyar tezgahlarda da yapılan satışlarda bolca tüketiliyor.

YORUMLAR 7
  • gözlemci 8 yıl önce Şikayet Et
    bırakın yesinler ya. seven yesin.
    Cevapla
  • Mukadderat 8 yıl önce Şikayet Et
    youtbe de turistlere sirdan tanıtmını izleyebilirsiniz :)
    Cevapla
  • Ali Rüzgar 8 yıl önce Şikayet Et
    Abi o ne görüntü yaaa. Midem kalktı. Adanaya gittiğim bir sıra tavsiye üzerine yemek istedim. Görüntüsünden öyle bir iğrendim ki, yanımdaki yol arkadaşımdan cesaret alıp verdikten sonra tattım. gerçekten çok lezzetli bir yiyecek, ama O görüntüsü var ya.....
    Cevapla
  • cngz 8 yıl önce Şikayet Et
    o ne ya,töbe estağfirullah
    Cevapla
  • Şırdanım :) 8 yıl önce Şikayet Et
    Canım çekti, Abi bunu Adana otogarının çıkışında bir hacı abi var o kadar güzel yaparki, İnanın Ankaradan İstanbuldan yemeye gelirler. Tipi şekli güzel değil ama lezzetli tanesi 5 lira. 20bin *5 100bin yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti