"HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'e gönderildi"

Hazırlık Komisyonu bir ay içinde karar verecek, tüm bu süreç en geç iki ay içinde bitecek. Son söz Meclis Genel Kurulu’nun.

"HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'e gönderildi"
"HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'e gönderildi"
GİRİŞ 06.03.2016 11:50 GÜNCELLEME 07.03.2016 06:55
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

HDP’lilerin kamuoyunda infiale neden olan teröre destek nitelikteki eylemlerini içeren dokunulmazlık fezlekeleri için düğmeye basılıyor. Bu kapsamda, 2016 bütçe görüşmelerinin ardından Anayasa-Adalet Karma Komisyonu dokunulmazlık dosyaları için toplanacak. Komisyon, ‘Kamuoyunda infiale sebep olan eylemleri içeren’ dosyaları diğerlerinden ayırarak, bunlarla ilgili hızlandırılmış bir çalışma yapacak. Hazırlık Komisyonu bir ay içinde karar verecek.

Dokunulmazlıkların kaldırılıp kaldırılmaması konusunda son söz Meclis Genel Kurulu’nun olacak. Genel Kurul’da, dokunulmazlıkların kaldırılması kararı, oylamaya katılanların yarısından bir fazla oyu ile veriliyor. AK Parti kurmayları, tüm bu süreçlerin en geç iki ay içinde tamamlanacağını öngörüyor.
Adalet Bakanlığı, önceki gün terör örgütüne üyelik suçlamaları nedeniyle HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekeleri Başbakanlığa göndermişti. 29 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkındaki fezleke de dün hazırlandı. Fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi

BAHÇELİ’DEN DESTEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise parti olarak bu konudaki hassasiyetlerinin bilindiğini söyledi ve ekledi, “MHP 40 milletvekili ile üzerine düşeni yapacaktır.”

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Başbakan Davutoğlu: " HDP'lilerin fezlekelerini meclis başkanlığı2na gönderdik. Bütçe sonrası görüşeceğiz." dedi. 

 

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 28
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    26 AĞUSTOS 1922 Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın. Yahya Kemal Beyatlı ( 1884 - 1958 )
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalındı geç...
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    keşke hükümet 2 ay içerisinde bedelli askerliği çıkarsa......
    Cevapla
  • gerçek urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    bu hainler topluluğunu artık görmek istemiyoruz .bütün devlet dairelerinde araştırmalar yapılsın devletin ekmeğini yiyenler devlete hainlik yapıyorsa ne söyleyeceğimi biliyorum ama....katı kurallar gelsin herkes haddini bilsin .
    Cevapla
  • muratti 8 yıl önce Şikayet Et
    Hdp li belediyelerin parası kesillirse güçleri zayıflar...devlet buna bir çözüm bulmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti