SGK/SSK Prim Sorgulama (2018)! Hizmet Dökümü Alma Ekranı! - 4A 4B 4C

SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) bağlı bulunan; 4A, 4B ve 4C konumunda çalışan sigortalılar prim bilgilerini görüntüleyebilme olanağına sahiptir. e-Devlet sisteminden belgenin temin edilebildiği SGK Hizmet Dökümü nasıl alınır? 2018 yılı itibariyle SGK-SSK 4A, 4B ve 4C prim sorgulama-öğrenme, hizmet dökümü alma ekranı!

SGK/SSK Prim Sorgulama (2018)! Hizmet Dökümü Alma Ekranı! - 4A 4B 4C
SGK/SSK Prim Sorgulama (2018)! Hizmet Dökümü Alma Ekranı! - 4A 4B 4C
GİRİŞ 29.12.2018 09:17 GÜNCELLEME 29.12.2018 09:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkemizde milyonlarca SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) bağlı bulunan 4A, 4B ve 4C statüsündeki vatandaşların devamlı surette araştırma gerçekleştirdiği hususlardan bir tanesi de prim sorgulama ve hizmet dökümü alma işlemleridir. SGK bünyesinde çalışanlar e-Devlet sistemi aracılığıyla kolay, hızlı ve güvenli biçimde prim sorgulama işlemlerini tamamlayabildiği gibi hizmet dökümünü de öğrenebilmektedir. Peki, sigortalı şahısa ait gerek primin yattığı günlerin gerekse prim sayısına rahatlıkla ulaşılabilme avantajının mevcut bulunduğu SGK hizmet dökümü nasıl alınır? İşte, 2018 yılı itibariyle internet üzerinden online olarak erişebileceğiniz SGK-SSK 4A, 4B ve 4C prim sorgulama ve hizmet dökümü alma ekranı...

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

SGK-SSK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK Hizmet Dökümü belgesini alabilmek için öncelikle e-Devlet kapısına giriş işleminde bulunmalısınız. Bu uygulamaya giriş yapabilmek için ise; TC kimlik kartı, e-Devlet şifresi, e-imza, internet bankacılığı ve mobil imza gibi pek çok alternatif bulunmaktadır. Ancak vatandaşların ağırlıklı olarak seçtikleri giriş yöntemi hiç şüphesiz e-Devlet şifresi olmaktadır.

e-Bordro Sorgulaması nasıl yapılır 2018? e-Bordro Maaş Sorgulama Ekranı

Şifrenin kullanılabilmek üzere aktif hale getirilebilmesi için size en yakın PTT şubesinden bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz. Sonrasında ise geriye sadece T.C Kimlik Numaranız ve edindiğiniz şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yapmak kalmaktadır. Sistemi giriş yapılmasının akabinde karşınıza çıkan arama butonuna "Sosyal Güvenlik Kurumu" yazarak kurum seçebilirler.

Emeklilik için şartlar, evraklar! Emeklilik başvuru işlemi nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu sekmesine tıklandığında ise 4A, 4B ve 4C olmak üzere üç çeşit hizmet dökümü belgesi sizi karşılamaktadır. Bu sayede ilgili bağlantı aracılığıyla rahatlıkla SGK hizmet dökümü belgesi öğrenilebilir. Şayet hizmet dökümü belgesi resmi makamlara arz edilecekse, sayfanın üst bölümünde mevcut olan "barkodlu belge oluştur" seçeneği tercih edilmelidir. Aksi taktirde belge geçerli sayılmayacak ve ilgili kurum tarafından reddedilmesine neden olacaktır.

hizmet dökümü

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİNDE HANGİ BİLGİLER BULUNMAKTADIR?

-İlk kez girilen işe ait sigorta giriş ve çıkış tarihleri

-Primin hangi aylarda yattığı

-Sigortalının çalıştığı şirkete ait bilgiler

-SGK hizmet dökümü belgesinde bulunan bilgiler

-Sigortalı olarak çalışılan dönemdeki belli başlı hizmetler

-Sigortalıya ait temel bilgiler

-Sigortanın hangi aylarda ödenip ödenmediği

SGK-SSK Prim Sorgulama (4A, 4B, 4C)! Hizmet Dökümü Alma Ekranı...

hizmet dökümü

YORUMLAR 2
  • cumali 5 yıl önce Şikayet Et
    800 tl sigortamı olur be
    Cevapla
  • AYGÜL küçük oglu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ssk pirim gün sayim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?