Sorgun'daki olaylar kontrol altında

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sorgun ilçesinde meydana gelen olayların kontrol altına alındığını söyledi.

Sorgun'daki olaylar kontrol altında
Sorgun'daki olaylar kontrol altında
GİRİŞ 21.05.2007 20:05 GÜNCELLEME 21.05.2007 20:05

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kadın pazarladığı iddia edilen A.E. isimli şahsın Sorgun halkına küfür etmesi ile başlayan olaylar bugün de devam etti. Dün 7 ev ve bir otomobilin yakılmasıyla başlayan olaylar sonrası emniyet ekipleri olaylara karışan 33 kişiyi gözaltına aldı.


Gözaltına alınan kişilerin yakınları ve arkadaşları gözaltındaki kişilerin bırakılması için E-88 karayolunu trafiğe kapattı. Çevre illerden gelen emniyet ekiplerinin olaya müdahale etmesi ve grupları dağıtmasıyla halk sakinleşti.


Olay sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Yozgat Valisi Amir Çiçek, dün saat 17.00 sıralarında A.E. isimli şahsın ilçe merkezinde alkollü vaziyette ve uygun olmayan kıyafetlerle Sorgunlular'a küfür ettiğini belirterek, 'Bunun üzerine halk da bu kişiyi linç etmek istemiş, ancak emniyet ekiplerimiz olaya müdahale ederek bu şahsı linç edilmekten kurtarmıştır' dedi.


Çiçek, 'A.E. isimli şahsın geçmişte evinde fuhuş yaptırdığı halk tarafından bilindiğinden dolayı halkta uyanan infial ve bazı kişilerin kışkırtmasıyla toplanan yaklaşık bin kişinin geçmişte fuhuş yaptırmaktan haklarında işlem yapılan 7 ayrı yerdeki şahıslara ait evler taşlanıp kundaklanmıştır' diye konuştu.


Çıkan olaylarda 7 kişinin hafif şekilde yaralandığını ifade eden Vali Çiçek, 'Oluşturduğumuz kriz masasında olayların gelişimini yakından takip ettik ve halkımıza hiçbir zarar verilmeden, diğer illerimizden gelen emniyet güçlerinin de desteği ile olaylar sona erdirilmiştir. Şu anda ilçemizde tamamen sükunet hakimdir' şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CNN ve NYT o haberleri neden yayınladı?
6-8 Ekim olayları davasında tahliye kararlarına itiraz