Kafası karışık bir MHP'li

Katıldığı panelde ulusalcılığı eleştiren MHP Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Vedat Bilgin’in Ulusalcılığın kalesi Kanaltürk’te program yaptığı ortaya çıktı....

Kafası karışık bir MHP'li
Kafası karışık bir MHP'li
GİRİŞ 06.07.2007 10:14 GÜNCELLEME 06.07.2007 10:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

“ULUSALCILIK” EDEBİYATI YAPIYORLAR

MHP’nin en entelektüel kurmayı olarak tanımlanan MHP MKYK Üyesi ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Doç. Dr. Vedat Bilgin, Ulusalcılıkla ilgili açıklamalarıyla şaşırttı. “Ulusalcılık edebiyatı yapan bazı gruplar var” diyen Bilgin, “Bunlar tarihimizle, kültürümüzle, değerlerimizle barışık olmayan, bizim değerlerimize karşı olanlardır. Selçuklu'ya, Osmanlı'ya saldırıyorlar. Tek parti dönemini altın çağ olarak görüyorlar” dedi.

KANALTÜRK ÇALIŞANI MHP’Lİ

Bu sözleri söyleyen MHP’nin kurmaylarından Doç. Dr. Vedat Bilgin, ulusalcıların önde gideni Tuncay Özkan’ın Kanaltürk televizyonunda “Siyaset ve Toplum” isimli program yaptığı tesbit edildi.

KAFATASÇILIĞI REDDETTİ

Vedat Bilgin; ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi’nin hiç kullanmadığı “Ümmet” kavramını da kullandı ve “Türklüğü bir etnik kimlik olarak değil, bir millet olarak algılamanın gereğine” işaret etti.

SETA Vakfı’nda yapılan “22 Temmuz’a Doğru: Yükselen; milliyetçilik mi, ulusalcılık mı?” adlı panelde konuşan MHP’li Vedat Bilgin, ulusalcılığı açıkça eleştirdi. Önceki gün yapılan panelde konuşan Gazi Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi, MHP MKYK Üyesi ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Doç. Dr. Vedat Bilgin, Ulusalcılık adına söylenen 'Batıya karşı çıkalım, dışlayalım, içimize kapanalım, demokratik değerlerden vazgeçelim' söylemlerinin yanlış olduğunu belirtti.

ULUSALCILAR DEĞERLERİMİZE SALDIRIYOR

Bilgin, 'Ulusalcılık edebiyatı yapan bazı gruplar var. Bunlar tarihimizle, kültürümüzle, değerlerimizle barışık olmayan, bizim değerlerimize karşı olanlardır. Selçuklu'ya, Osmanlı'ya saldırıyorlar. Tek parti dönemini altın çağ olarak görüyorlar. 1950'den sonrasında her şey kötü diyorlar. Neden? Çünkü ilk kez bu topraklarda demokrasi uygulandı da ondan. Milliyetçilik demokrasinden asla ayrılmaz' diye konuştu. Vedat Bilgin, ulusalcılık diye bazı grupların seslendirdiği düşünce ile milliyetçilik düşüncesinin bir ilgisinin bulunmadığını da kaydetti.

BU SÖZLERİ KANALTÜRK ÇALIŞANI SÖYLÜYOR

Ama işin garip yanı bütün bunları söyleyen MHP’li Vedat Bilgin, Ulusalcıların kanalı Kanaltürk’te çalışıyor. Ulusalcıların önde gideni Tuncay Özkan’ın aşırı ulusalcı söylemlerle yayın yapan Kanaltürk’ünde “Siyaset ve Toplum” adlı bir program yapan MHP’li Bilgin’in sözleri şaşırtıcı bulundu. Bilgin’in ulusalcıları yerden tere vururken Kanaltürk’te çalışması ilginç bulundu.

MHP “ÜMMET”E DE SARILDI

MHP’li Bilgin, panelde “Türklüğü bir etnik kimlik olarak değil, bir millet olarak algılamanın gereğini” dile getirdi ve Milliyetçi düşünür Erol Güngör’ün “Ümmet içinde millet olmak” ifadesine vurgu yaptı. Bu arada yapılan panele SETA Vakfı’ndan Dr. İbrahim Kalın, AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Haluk Özdalga ve Araştırmacı-Yazar Ahmet Özcan da katıldı.

YORUMLAR 13
  • Turgut ALBAŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    Kendiniz çalıp kendiniz oynamayın!. Beyler sayın Vedat BİLGİN Türkiye\'nin münevver insanlarından biridir.Uzun süre çıkardıkları \"Türkiye Günlüğü Dergisi\"ni temin edin de hakkında ulu orta konuştuğunuz insanı biraz tanıyın.Türk Milletinin parti amigolarına ihtiyacı yok.Kendiniz çalıp kendiniz çalıp kendiniz oynamayın.Saygılarımla
    Cevapla
  • alikaracoban 16 yıl önce Şikayet Et
    yok ya.... yokda sadece ampülcülerin sitesi olsanız süper ragbet görürsünüz ama bu site tarafsız(sözde)yani haberleri ona göre verseniz diyorum. tutturmuşlar bir ampül gidiyorlar.nereye hey. yol burda siz dağa tırmanıyorsunuz. ama allahtan sizleride düşünen birileri var.üzülmeyin sizi onlara yem etmeyecegiz...
    Cevapla
  • Seyit Ali 16 yıl önce Şikayet Et
    Tarafsızlık dürüstlüktür. Seçimler geçer yapılanlar hatırlanır. Dikkat lütfen. . Haber7.com iyice AKP\'li oldu çıktı. Editör arkadaşlar siz de bir parti kurun bari. Ya da kapatın haber7.com sitesini seçim çalışmalarına AKP adına İstanbul 3. bölgeden devam edin. Haber sitesi mi AKP resmi internet sayfası mı belli değil. İlginç diğer bir husus ise son 3 gündür yalnız MHP\'nin hedef alınması. GP var DP var memlekette. Ne iş? Bu kadar belirgin bari olmasın.
    Cevapla
  • hanifi kaçar 16 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi ırkçı MHP liler. Allah bir daha MHP yi bir daha başımıza musallat etmasin şu mhp lileride anlamıyorum artık bu nasıl müslüman kimlik ümmetçiliği istemiyormuş mhp linin biri sizin foyanız çıktı artık miilet uyandı sizi poh poh layıp meclise girdirmeye çalışıyorlar ama nafile.inşaallah 400 mebusla geliyoruz AK günler bizim olacak.
    Cevapla
  • hikmet polat 16 yıl önce Şikayet Et
    kafası karışık olan sizlersiniz!.. Bu adam özgür bir insandır.gider görüşünü istediği ortamda çekinmeden dile getirebilir.sizler gidip aslan gibi bunu yapamıyorsunuz o yüzdende kafası karışık diye çamur atıyor yıpratma harekatı yapıyorsunuz.kimin kafasının karışık olduğunu tüm çıplaklığı ile görüyoruz.siz meraklanmayınız.60.Hükümet Milliyetçi Hareket.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
Özgür F-16 testleri başarıyla geçti: Hedefi tam isabetle vurdu