Sağlıkta SMS ve internet devrimi

Sağlık alanrnda devrim üstüne devrim yapan Sağlık Bakanlığı, hastanelerden cep telefonu ile kısa mesaj (SMS) ve internet aracılığıyla da randevu alınmasını sağlayacak.

Sağlıkta SMS ve internet devrimi
Sağlıkta SMS ve internet devrimi
GİRİŞ 14.07.2007 09:33 GÜNCELLEME 14.07.2007 09:33
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki Devlet Hastaneleri ile Eğitim ve Araştırma Hastanelerine başvuran vatandaşların, hastaneye gelmeden kolay bir şekilde randevu alabilmelerini sağlayacak “Randevu Sistemi ve Çağrı Merkezi” hizmetini hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Bakanlık bu projeyle muayene olmak için sabahın erken saatlerinde hastanelerde sıra almak için kuyruklara giren vatandaşların, mağduriyetlerini gidermeyi, zaman ve işgücü kayıplarını önlemeyi, daha adaletli muayene işlemi gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Altyapı ve teknik şartname çalışmalarında son aşamaya gelindiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, uygulamanın öncelikle Aile Hekimliği uygulamasının yapıldığı birkaç ilde pilot olarak başlayacağını bildirdi.
Sistem 7 gün 24 saat esasına göre çalışacak. Vatandaşların yüzde 90’ını telefon başındaki operatörler karşılarken, isteyen vatandaşlar SMS ve internet aracılığıyla da hastanelerden randevu alabilecek.


Hastanelerde elde olmayan nedenlerle randevularda yapılan değişiklikler ise vatandaşlara bildirilecek, değiştirilecek randevuların başka hekimlere aktarılması için kolay olanaklar sağlayacaktır.


Diğer taraftan, kurulacak sistem sayesinde, hastanelerde performans sisteminin kalite kontrolü de yapılabilecek. Doktorlar hastalara daha uzun zaman ayırabilecek.


(ANKA)

YORUMLAR 21
  • HATİCE ELİK 16 yıl önce Şikayet Et
    HASTAHANEYE GİTMEK İSTEMİYORUM. editörün notu lütfen yorumlarınızı küçük harfle yazın selamlar
    Cevapla
  • HATİCE ELİK 16 yıl önce Şikayet Et
    Hastahaneye gitmek istemiyorum.
    Cevapla
  • ömer faruk dilek 16 yıl önce Şikayet Et
    TEBRİK. Başbakanımız, bakanlarımız ve eşraflarının milletimize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunarım... TÜRKİYE\'YE GÜVENİN...
    Cevapla
  • sıradan vatandaş 16 yıl önce Şikayet Et
    bakan geçerken ayağa kalkmamış. içeri atmışlar.. Allah Allah gördünmü sen ak parti ye oy verilmez arkadaşlar hangi yüzyılda yaşıyoruz hangi çağdayız töbe töbe bi deli bi taş atıyor hurra toplu hücum 367 de gördük şimdi geçici 19. madde yırtım yırtım yırtınsın chp ve bürokratları korkunun ecele faydası yok halk sizi sevmiyor hatta çoğunluk nefret ediyor halkın gözünün içine baka baka yalan söylen fırka hizip franksiyon bölül pörçük omurgasız milli şefciler ekmek karnecileri mazoz karnecileri baş vergicileri
    Cevapla
  • ali küçük 16 yıl önce Şikayet Et
    ayağa kalkmayan genci içeri atmışlar. beyler erzurumda bakan geçerken ayağa kalkmayan genci içeri atmışlar ALLAH ALLAH ilginç ee tabiki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yapay zeka nasıl düşünüyor?
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı