Örnek 31 Mart Ayaklanması mıydı?

Siyasette yaşananlar 99 yıl önce ülkeyi karmaşaya götüren Çılgın İttihatçılara benze-tiliyor. Babıali Baskını ve 31 Mart Ayaklanmasıyla bir milletin yok olma tehlikesine sürüklenişi:

Örnek 31 Mart Ayaklanması mıydı?
Örnek 31 Mart Ayaklanması mıydı?
GİRİŞ 02.04.2008 10:59 GÜNCELLEME 02.04.2008 10:59
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

AB uzmanı ve sivil insiyatif kuruluşu Köy-Çil’in Başkanı Avukat Yusuf Özer günümüzde siyasette yaşananları 99 yıl önce ülkeyi karmaşaya götüren Çılgın İttihatçılara benzetti. Peki Babıali Baskını ve 31 Mart Ayaklanmasıyla günümüz siyasi geriliminin ne gibi benzerlikleri var? Ne pahasına olursa olsun Abdülhamid Gitsinciler, bir milleti yok olma tehlikesine sürükledi….İşte detaylar…

Siyasi gerilime son verilebilmesi için sık sık açıklamalarda bulunan sivil insiyatif kuruluşu Köy-Çil’in Başkanı Avukat Yusuf Özer günümüzde iktidarı gayri meşru yoldan ele geçirmeye çalışan güçlerin, çılgın ittihatçılardan farkı bulunmadığını söyledi. Tarihten ders alınmazsa tekerrür edeceğini belirten Özer, türlü tertipler düzenleyerek ülkeyi karışıklığa sürükleyen ittihatçıların bu düşüncesizliklerinin sonucunda işin Kurtuluş Savaşı’na kadar gittiğini hatırlattı. İttihatçıların en yıkıcı hareketinin Babıali Baskını ve 31 Mart ayaklanması olduğuna dikkat çeken Özer, geçmişteki bu olaylarla günümüz arasındaki benzerlikleri şöyle sıraladı:

AMAÇ ABDÜLHAMİD GİTSİN DE NE OLURSA OLSUNDU


Çeşitli ayak oyunları ile uygulamaya konan 31 mart ayaklanmasında Osmanlı İmparatorluğu’nun 33 yıl başarıyla yönetmiş Padişah Abdülhamit tahttan indirildi. Günümüzde ülkeyi uzun süre başarıyla yönetmiş iktidar partisi hedef alınıyor.

Çılgın İttihatçılar nedeniyle Türk Milleti için hüsran serüveni başladı. Balkan savaşları, Trablusgarb’ın elden çıkması ve birinci dünya savaşı. Günümüzde ise AK Parti’nin kapatılması ihtimali bile karamsarlığa yetiyor.

DERS ALINMAYAN TARİH TEKERRÜR EDER


Avukat Yusuf Özer’in son tespiti ise 31 Mart Tarihi ile bir milletin kurtuluş savaşına kadar yok olma serüveninin başlangıcı olmasına dikkat çekildi ve şu yorum yapıldı : “ Hiç tekerrür edermiydi tarih ders alınsa idi der ünlü şairimiz. Ama görüyoruz ki tarih bir kez daha tekerrür ediyor.”

ÜLKE ÇIKMAZA SOKULUYOR


Sivil insiyatif kuruluşu Köy-Çil’in Başkanı Avukat Yusuf Özer, Bugün İktidarı meşru yoldan, demokratik yoldan elde edemeyenlerin bir takım tertiplerle ülkeyi çıkmaza soktuklarını savunarak “Yeni bir kara tarih yazıyorlar” dedi.
“Bu Millet, aslında bir parti üzerinden kendisi hakkında oynanan oyunların farkında” şeklinde konuşan Özer sözlerine şöyle devam etti:

“Evet Türk halkı, eskiden beridir, Allah devlete zeval vermesin düsturu ile hep devletine saygılı olmuştur. Devletime bir zarar gelmesin diye hep kendine yapılan zulümlere dahi ses çıkartmamıştır. Miletimizin, devletine bu denli sadakati maalesef hep kötüye kullanılmıştır.”

MİLLETİN KADERİ BİR AVUÇ SEÇKİNCİYE BIRAKILAMAZ


Bu kez milletin kaderini bir avuç seçkincinin hüsrana sürüklemesine izin verilmemesi gerektiğini savunan Yusuf Özer, Türk halkı ne yapmalı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

ACİLEN DEMOKRATİK VE ÖZGÜR ANAYASA YAPILMALI


Türk halkı kendi kaderini kendisi tayin edecek kudrete sahiptir. Oynan bu oyunu ters yüz etmek için öncelikle ve ivedilikle, seçtiği milletvekillerine baskı yaparak, demokratik ve özgür bir anayasa yapmak için harekete geçmelidir.”

YORUMLAR 15
  • Necati EKSİ 16 yıl önce Şikayet Et
    HIRSIZIN HİÇMİ SUÇU YOK. Ey millet uyanın biraz koskoca osmanlıyı sırf masonlar degil içerden bizler dışardan masonların yardımıyla yıkıldı bu yıkıma yardım edenler meydanlarda milleti galayana getirenler şimdi rahmetle andıgımız alimler müslüman yazarlardan başkası degildi cok araştırmak isteyen olursa beyazıtta başbakanlıka baglı osmanlı arşivlerini incelesin evet masonlar da suc vardı onlara inanan larda yokmu lawrens gercegini herkes bilir o çünkü harbi bir düşmandı ama lawrens olupta o şekilde ölenler üzerinde türbelerolanla
    Cevapla
  • ömer kaya 16 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter söz milletin. Milletin üzerinden makam mevki sahibi olupta sonra seçkincilik yapıp, yalakalık edebiyatıyla ve laiklik yalanıyla kaç yıl daha uyutacaksınız bu milleti.Herkes aş,iş derdinde.Derdi aş,iş olmayanların, toplum mühendisliği olanların bu ülkeyi aynı senaryolarla istikrarsızlaştırmasına ve milletin kaderine keyfi muamele etmelerine izin verilmemeli. Avukat beyi destekliyorum ve önlem alma konusundaki çağrısına meclisin acilen kulak vermesini istiyorum. Artık darbelerde yapılan anayasalarla yönetilmek istemiyoruz.
    Cevapla
  • hursit dilaver 16 yıl önce Şikayet Et
    . keh keh,son günlerde olanları ilk defa zat-ı alim konu etmişti,babıali baskını, 1908\'in 100. yılı falan diyerek.aferin. yorum-u şahanelerimi iyi takip ediyorsunuz. yarın falan da 4 tane baas,kuzey kore,laikçi ve komunist bir ekip, başbakanlığı basıp TAYYİP BEYE \"HALLEDİLDİNİZ \"diyebilir. dikkatli olmak lazım.bunun için oraları muhkem hale getirin dedim. kum torbası,koruma ordusu falan.evler dahil..inşallah yorumlarımı dikkatle okurlar da satır aralarından dediklerimi anlarlar.davul çalmayacağız tabi..
    Cevapla
  • Kemal Bilgin 16 yıl önce Şikayet Et
    Analiz. 31 Mart ayaklanmasını siyonistler, Ermeniler ve masonlar, yani gayrimüslümler organize etmişti. Günümüzde yine aynı ekipin uzantıları işbaşında. Tek fark, bu ekip artık maskeli. Laiklik maskesi gizli yahudileri, kripto Ermenileri, masonları ve siyonizmin uşaklarını devletin en önemli yerlerine (Üniversiteler/TSK...) taşıdı. Kripto Ermenilerin/yahudilerin en büyük hayali Türk-Kürt çatışması ve nihayetinde büyük Ermenistan ve vaat edilmiş topraklara yerleşen büyük İsrail. PKK ve DTP\'de bunlara hizmet eder.
    Cevapla
  • CENGİZ KESKİN 16 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞİMİ CANİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM VE SÜREKLİ ÇEVREME BİR YILDAN BERİ BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM. Kardeşime teşekkür ederim. Bu çok önemli bir durum. Abdulhamite o gün karşı çıkanlar ne yaptılarsa ülkeyi ne hale getirdilerse bu günkülerde o hale getirmek istiyorlar. Ama sonunda demokrasi kazanacak Türkiye kazanacak oyunlar bozulacak herkes biraz daha dirayetli olsun. Akıllı hareket etsin. Kimse kendine görev biçmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya ve 3 ülkeden İran açıklaması
Şimdiye kadar yaşamış en zengin firavundu! İlk kez yüzü görüntülendi...