Ankara kulislerini sallayacak sır görüşme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile kendi kurmaylarının bile haberi olmadan yemekte görüştü.

Ankara kulislerini sallayacak sır görüşme
Ankara kulislerini sallayacak sır görüşme
GİRİŞ 25.10.2013 08:18 GÜNCELLEME 25.10.2013 10:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu dış ilişlerden sorumlu genel başkan yardımcısına bile haber vermemesi dikkat çekti. Görüşme, kulislerde "dolaylı mesaj" olarak algılandı.

Taraf Gazetesi'nde yer alan habere göre Ankara'daki bir otelde 2,5 saat süren basına kapalı, baş başa görüşmede gündemdeki siyasi gelişmeler ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtemel ABD ziyaretinin ele alındığı konuşuldu. Buluşma sonrası bir açıklama yapılmadı.

CHP Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yemekte kendisinin olmadığını, yemekten de haberinin bulunmadığını söyledi. Emekli büyükelçi ve İstanbul Osman Korutürk de yemeğe katılmamıştı. Ankara kulislerinde acaba dış politikada iki tecrübeli ve önemli isim yemekte bulunmadığına göre "Acaba CHP Genel Başkanı'nın başdanışman olarak atadığı İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın bu organizasyonda var mıydı" sorusu akla geldi. Ancak Ayaydın da "yemekten haberdar olmadığını" söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun 2,5 saatlik yemeğe yanında dil bilen bir danışmanla gittiği kulislerde konuşulurken, CHP genel merkezi yurt dışı ilişkiler bölümünden herhangi bir tercümanın yemekte bulunmadığı ifade edildi. Yemeğin bu kadar gizli tutulması önerisinin Kılıçdaroğlu'ndan mı yoksa ABD Ankara Büyükelçisi'nden mi geldiği bilinmiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisi "planlandığı düzeyde temas organizasyonu sağlanamadığı" gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti.

BÜYÜK BİR AYRICALIK

Ricciardone, Kemal Kılıçdaroğlu ile yediği yemeğe ilişkin değerlendirme yaparken, "Kılıçdaroğlu ile akşam yemek yemek, büyük bir ayrıcalık ve zevkti. Her demokratik ülkede olduğu gibi benim de bir büyükelçi olarak anamuhalefet partisi lideri ile yemek yemem normal bir olay" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun olası Washington ziyaretinde kimlerle görüşeceği konusunda ise ABD'deki siyasi sistemin Türkiye'den farklı olduğunu kaydeden Büyükelçi, "Bizde sizinki gibi parlamenter sistem yok. Dolayısıyla bir anamuhalefet partisinden söz etmek de pek mümkün değil. Ancak eminim, Kongre'den pek çok kişi Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek isteyecektir" diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • kadir sert 10 yıl önce Şikayet Et
    yıldırım. sen ilkönce erdoğana laf söylemedn bu görüşme için fikrini zikret sonra deki evet benim zikrim budur sizin fikriniz nedir de akpliler.
    Cevapla
  • sdogan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu adan tahammül edilecek gibi değil !... Haddini bilmeyen bu abd elçisini (ajanını) devlet derhal kovmalıdır.Daha önceki yaptığı konuşmalar zaten gerçek yüzünü gösteriyor.
    Cevapla
  • yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD. Yorumları görünce aklıma Erdoğan'ın daha başbakanlığı bırakın milletvekili bile değilken ABD ile yaptığı toplantılar aklıma geldi. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı görüşme için kullandığınız ifadeler,Erdoğan için de geçerli midir acaba?
    Cevapla
  • Sahlanis 10 yıl önce Şikayet Et
    demokratik ortamda KK'nın kulağı çekilmiş olabilir. lakin Türk milleti bu sözde seçilmişlerin oyun türlerini biliyor artık.
    Cevapla
  • anadolubeyi 10 yıl önce Şikayet Et
    KORKMAYIN MİLLET UYANDI. Bundan sonra hiçbir şey onların istediği gibi olmayacak. İddia ediyorum ki çok yakında ABD karışacak, sinyallerini almaya başladık. Sayın Kılıçdaroğlu yanlı ata oynadığını anlayacak ama geç olacak. Rusya, Türkiye, Kazakistan, Hindistan ve bazı Asya Ülkelerinin oluşturacağı bir oluşum dillerde dolaşıyor. Türkiye fitne yuvası Batıdan kopacak inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başakşehir-Trabzonspor! CANLI
Tarım Kredi Market'ten 45 üründe büyük indirim