Bahçeli'den Kılıçdaroğlu taktiği

MHP’de önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçim öncesi sürpriz bir karar alındı.

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu taktiği
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu taktiği
GİRİŞ 13.09.2014 15:12 GÜNCELLEME 13.09.2014 15:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

MHP, önceden kararlaştırılan 2015 sonbaharını beklemeden kongre yapmak için hazırlıklara başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında kongre yaparak güvenoyu alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçime partisinden güvenoyu alarak girmeyi planlıyor.

KARAR MYK’DA

2014 yılı kasım ayında yapılması gerekirken 2015 sonbaharına bırakılan kongre ile ilgili takvimin başlatılması kararı, MHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısından çıktı. Yetiştirilmesi durumunda MHP Kongresi 2015’in haziran ayında yapılacak olan genel seçim öncesinde gerçekleşecek. Önümüzdeki günlerde il başkanları, belediye başkanları toplantıya çağrılacak. Ardından milletvekilleri kampa girecek. Daha sonra da Bahçeli’nin talimatı doğrultusunda ekim ayında resmi takvimin başlatılması bekleniyor. Bahçeli’nin genel seçime partisinden güvenoyu alarak girmek istediği belirtiliyor. Ayrıca, 2015 seçiminde çıkacak olumsuz bir sonuç karşısında aynı yılın sonbaharında yapılacak bir kongrenin, Bahçeli’ye karşı muhaliflerin aday çıkarabileceği bir platforma dönüşmesi engellenmiş olacak.

OLASI ADAYLAR

MHP kulislerinde Bahçeli’nin karşısına çıkacak aday bulunmadığı dile getiriliyor. Aday çıkması halinde ise muhtemel isimlerin başında geçmişte Bahçeli’ye karşı aday olan Koray Aydın geliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde adaylık için ismi uzun süre kulislerde dolaşan ancak partinin “çatı aday” projesi nedeniyle ismi gündemden düşen Meral Akşener’in tutumu ise merakla bekleniyor. Habertük

YORUMLAR 6
  • adnan bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEVAPCI. BAŞBUĞ TÜRKEŞ E ALLAHTAN RAHMET DİLERİM dilerimki bu karabasan gibi çöken belirsizlik bir an evvel ülkücü kardeşlerimizin üzerlerinden GİTSİN.
    Cevapla
  • Efe Kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli. Sayın Bahçeli, Ülkeni ve partini seviyorsan artık aday olma, Milliyetçi Hareket Partisine artık yeni bir Genel Başkan lazım,
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    AH BAHÇELİ DAYI.... Senin iş K.daroğlu'nun taktiklerine kaldıysa... Nasreddin Hocanın koyunlarından yün alması bile daha akıllıca diyeyim ben sana. Bu iyiliğimi de unutmazsın inş.!
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    çaresizlik iki partiyi birleştiriyor !. Kime karşı MİLLETE, Cumhur başkanı seçiminde göredük 14 parti birleşti, sonuç fiyasko ! Erdoğanın kendisi tek başına hepsini milletin sevgisiyle kenara attı şöyle ! yakında sağcı ve sol partiler birleşirse şaşırmayalım !
    Cevapla
  • keskin söz 9 yıl önce Şikayet Et
    Kurultaya gitmek yerine partiyi kapatsa daha iyi bir is yapmis olur.. Hic olmazsa rahmetli Turkes ve sehit verdigimiz ulkuculerin kemiklerini sizlatmamis olur. KK grup toplantisinda devlet sirlarini medyaya servis ederken seyirci kalan Ulkusunu kaybetmis vatan hainlerinin bu ulkeye verecegi hicbirsey yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi