Aktay: Çözüm süreci bir taviz değildir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Çözüm süreci, örgüte (PKK) veya başka şeylere verilmiş bir taviz değildir" dedi.

Aktay: Çözüm süreci bir taviz değildir
Aktay: Çözüm süreci bir taviz değildir
GİRİŞ 19.10.2014 18:34 GÜNCELLEME 19.10.2014 18:34

Aktay, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin devlet millet kaynaşmasından başka bir şey olmadığını belirtti. 

Çözüm sürecini "birilerine verilmiş taviz, birilerinin önünde boyun eğmek" gibi yansıtmaya çalışanların olduğunu vurgulayan Aktay, şunları söyledi:

"Bizim çözüm sürecinden anladığımız devlet millet kaynaşmasının bir başka aşamasıdır. Devlet kendi vatandaşının ana diline karar veren bir yapı değildir. Bir toplum içerisinde çok farklı diller, kültürler olabilir. Devlet bu farklı kültürlerin kendi aralarında bir harmoni, uyum içerisinde yaşamalarını temin eden bir yapıdır. Devlet bu rolüne geri döndürülmüş oldu. Yoksa ne birilerine taviz vermeye ne de birilerinin heveslerine taviz vermeye niyetimiz olmadı. Hiçbir zaman da vermeyeceğiz. Birileri, çözüm sürecinden başka şeyler anlamış olabilir, başka heveslere kapılmış da olabilir. Bugün öyle anlıyoruz ki gerçekten de birileri böyle heveslere kapılmış durumda. Bu hevesler boşa çıkacaktır. Bu heveslere asıl prim verilmeyecektir."

Çözüm sürecini devam ettireceklerinin altını çizen Aktay, "Çözüm süreci, örgüte (PKK) veya başka şeylere verilmiş bir taviz değildir. Çözüm süreci, Türkiye'nin bütün unsurlarıyla birlikte halkıyla kaynaşması sürecidir" dedi.

Aktay, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yaptığı saldırılar bahane edilerek gerçekleştirilen sokak gösterilerinin, sokak terörünün, iyi niyetlerinin nasıl suistimal edildiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

"Çözüm sürecinden, birilerinin pervasızca ve şımarıkça, bir alan üzerinde hakimiyet kurmasını anlamadık. Anlayanlara da asla izin vermeyeceğiz" diyen Aktay, şöyle devam etti:

"Bizim çözüm sürecinden anladığımız, halkımızın bütün unsurlarının her şeyden önce birbirine saygı göstermesidir. Herkes birbirine saygı gösterecek, devlet de herkese saygı gösterecek. Halkımıza karşı saygı göstermeyen bir kesime, devlet de saygı göstermez. Onlara nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranılır. Başkasının hakkına tecavüz edecek bir özgürlük, özgürlük değildir, o zulümdür. Devlet böyle birinin başka birine zulmetmesine göz yumamaz. O suçtur. Bu suça da ne yazık ki bizim Güney Doğu Anadolu bölgesindeki bazı illerimiz de çok pervasızca ve şımarıkça uyuyor olabilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş