Cevizoğlu'ndan ilginç BDP iddiası

Ankara birinci bölge bağımsız milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, BDP’li 4 adayın milletvekili adaylık başvurularının geçersiz olduğunu iddia etti.

Cevizoğlu'ndan ilginç BDP iddiası
Cevizoğlu'ndan ilginç BDP iddiası
GİRİŞ 23.04.2011 13:29 GÜNCELLEME 23.04.2011 13:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cevizoğlu'ndan ilginç iddia

BDP adaylarıyla ilgili tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı.

Ankara birinci bölge bağımsız milletvekili adayı Hulki Cevizoğlu, BDP’li 4 adayın halen partiye üye oldukları gerekçesiyle, yasaya göre bağımsız sayılamayacaklarını ve bu nedenle de bağımsız milletvekili adaylık başvurularının geçersiz olduğunu iddia etti.

Cevizoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Gültan Kışanak, Salih Yıldız, Sebahat Tuncel ve Hasip Kaplan’ın halen BDP’ye üye olduklarını ve yasaya göre bağımsız sayılamayacaklarını ileri sürdü.

Bu nedenle bu isimlerin bağımsız milletvekili adaylık başvurularının geçersiz olduğunu belirten Cevizoğlu, Siyasi Partiler Kanunu’nun 40. maddesinin 3. fıkrasına işaret ederek, bir kimsenin partisinden istifa etmedikçe bağımsız aday olamayacağını ifade etti.

Oysa söz konusu 4 bağımsız adayın bugün itibariyle halen partilerinin resmi internet sitelerinde yönetici üye olarak gözüktüklerini belirten Cevizoğlu, “İtiraz için bugün son gün olmasına rağmen YSK’ya başvurmuyorum.

Sadece korkutulan bir ülkede AKP iktidarının hukuku getirdiği noktayı ve seçimlere hangi koşullarda gittiğimizi vurgulamak için kamuoyuna sunuyorum” dedi.

Cevizoğlu, “durumu netleştirmek” için bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na (Siyasi Partiler Masası’na) resmi başvuru yaptığını belirterek, Yargıtay’dan gelen resmi yazıda da, adı geçen BDP’li bağımsızların, halen parti üyesi ve yöneticisi gözüktüğünü kaydetti.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 7
  • oktay güven 13 yıl önce Şikayet Et
    Amacı çok belli. Hulkinin bu ülke ve insanlarıyla harbi kini sorunu var.Kaç gün önce ülke trilyonlarca zarara girdi Ysk dan birinin işgüzarlığı yüzünden bunu bilmiyormu? hulki biliyor..Kaşıması lazımki ülke gene karışsın zarar etsin kan aksın ölümler gelsin drakulalar silah tüccarları ve kalemşörleri nemalansın..
    Cevapla
  • adıyamanlı 13 yıl önce Şikayet Et
    cevizoğlu. bunu ve daha bir çoğunu bizde biliyoruz ama ne yazık akp iktidarı istediğini istediği anda istediği şekilde hapse tıkarken yasal bölücüler bdp.lilere dokunmuyor,ortalığı yakıp yıkıyorlar ama dokundurtmuyor ama diğer taraftan öğrencileri,işçileri ve daha bir çoğunu görülmemiş şekilde cezalandırıyor,bizler anlayamıyoruz
    Cevapla
  • batuhan deniz 13 yıl önce Şikayet Et
    yorum yazanlara. acaba haberi okuduktan sonra kaç kişi siyasi partiler kanunu okudu? okuyup yazmak kolay yazmadan önce birazda araştırma yapalım lütfen. en önemlisi OKUMUYOSANIZ VE ARAŞTRIMIYORSANIZ TARTIŞMAYALIM.
    Cevapla
  • Mir bedirxan 13 yıl önce Şikayet Et
    gazeteciligin etkisindedir.. tv ve gazeteciligin etkisinden kurtulamamıştır.bir partiyede kapak atamamıştır saga sola çamur atıyor.ysk da bunun gibi zihniyet çok.yeterki ulke karışsın.onlarda nemalansın.bunların tarihi geçmesi lazım ama direniyorlar.
    Cevapla
  • OkuYorum 13 yıl önce Şikayet Et
    Sapla saman. Sapla samanı karıştırmayı pek seviyorlar. Bağımsız sayılamayacağı doğru olabilir de... Ne alakası var YSK'nın onaylarıyla, Akp'nin? Akp mi dedi kabul edin diye? Akp'nin taleplerine rağmen Referandumu 12 Eylül'e sıkıştıran da gurbetçilere oy hakkı vermeyen de YSK değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı