AK Partilileri bile şaşırtan son seçim anketi

AK Parti 'nin, yerel seçimlere yönelik adaylarını ve stratejisini belirlemek amacıyla belde, ilçe ve illerde 350 bin kişinin katılımı ile yaptırdığı dev anketten çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

AK Partilileri bile şaşırtan son seçim anketi
AK Partilileri bile şaşırtan son seçim anketi
GİRİŞ 13.09.2012 13:48 GÜNCELLEME 13.09.2012 15:23
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde ağırlıklı olarak AK Parti oyları, belediye başkanlarından yüksek çıktı. AK Parti seçim operasyonuna ise yeni büyükşehir yapılacak 13 ilden başlayacak.

Ankete ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan'a önümüzdeki günlerde bir rapor sunulacak. Sonuçlar parti yetkili kurullarında da ele alınacak. AK Parti'nin ay sonunda yapılacak büyük kongresinden sonra ise yerel seçime ilişkin çalışmalara da hız verilecek.

ÖNCELİK BÜYÜKŞEHİRLERDE

AK Parti'nin yaptırdığı ankette, AK Parti'nin oyu ile belediye başkanlarına verilen destek ayrı ayrı soruldu. Büyükşehirler dahil Türkiye genelindeki belediyelerin tümünde AK Parti'nin oyunun belediye başkanlarının üstünde olduğu görüldü. AK Parti'nin oylarının yüzde 78'leri bulduğu bazı illerde belediye başkanlarına verilen desteğin yüzde 40'ların bile altında olduğu görüldü. Bu sonuçlar parti kurmayları tarafından, "Parti ile belediye başkanı oyları arasında büyük fark olan yerlerde ciddi sorun var demektir. Buralarda adayların değiştirilmesi gerekiyor" şeklinde yorumlandı.

AK Parti, seçime yönelik operasyonlarına öncelikli olarak, büyükşehir belediye yasası kapsamında büyükşehir statüsü kazanacak Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin'den başlayacak. Belediye başkanı AK Parti'den olan illerde, mevcutlarla mı yoksa yeni adaylarla mı devam edileceğine karar verilip, yeni stratejiler belirlenecek. Muhalefete ait belediyelerin kazanılması için kimlerin aday gösterileceği, ne tür bir politika uygulanacağına karar verilecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 32
  • Gökhan SERT 11 yıl önce Şikayet Et
    tokat da değişim şart. mevcut başkan parti üzerinden başkan oldu. şehir pislikten geçilmiyor. lütfen bu mesajımı yayınlayın. biz başbakanımızı seviyoruz, başbakanımızda bizi seviyorsa ki seviyor o halde biz başka aday istiyoruz.
    Cevapla
  • Yassı Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    mesela konya. trafik gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor.dünya da en kolay metro inşa edilebilecek arazi yapısına sahip olmasına rağmen ortada metronun lafı bile yok.refah partisi zamanında yapılmış hafif raylı sistemle nereye kadar?
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    basın savcılığına suç duyurusu. 14.09.3012 tarihli haber 7.com sitesinde ak partilileri bile şaşırtan seçim anketi haberine yapılan yorumda metin akdağ rumuzlu şahıs tarafından ahlak ve adaba aykırı hakaret yapılmıştır..editörü defalarca ikaz etmeme rağmen aynı tarih saat 92.15 re hala adı geçen yorum silinmemişti...konu sitenin yazılı taahüdünde kanun ve nizamlara aykırı yorumların yayınlanmayacağı mevcuttur...basın ahlak yasasına gereğini saygılarımla arz ederim...ad ve adresim talebiniz olursa göndereceğim...
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    metin akdağ müslüman olsaydın benim ahlaksız olduğumu yazmazdın. ahlakmetrenlemi ölçtün...
    Cevapla
  • metin akdağ 11 yıl önce Şikayet Et
    dadaş!!! sen de ahlak olsaydı.... yazılarını biraz daha ahlaklı yazmaya gayret ederdin.. bence sen öteki sitelere git ve düşüncelerini orada kendi seviyendeki insanlarla paylaş. böylesi senin için daha ahlaki olur... mevlana hazretleri; "yanmakta olan mum ile başka bir mum yakıldığında yanmakta olan mumun ışığı azalmaz! aksine daha çok aydınlık olur." niyetin mum yakmaksa eyvallah, ama gördüğüm kadarı ile sürekli olarak yanmakta olan mumları söndürmek için çaba sarf ediyorsun...bu hiç ahlaki değil... bir insan sürekli boş bardağa bakarsa bir süre sonra dolu bardaklarıda boş görmeye başlar. sana tavsiyem arada bir de olsa dolu bardakları görmeye çalış... mazgallara takılıp kalma, aksi halde bir süre sonra etrafında ki bütün çukurları foseptik göremeye başlarsın... vesselam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!